Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyParkVis mer

Pass deg for kanten ...

Det er langt ned om du skulle renne over.

Vi har tidligere skrevet om verdens største svømmebasseng, og selvsagt verdens deiligste svømmebassenger – men dette nyåpnede bassenget i forbindelse med himmelparken Sands SkyPark i Singapore må vel være i alle fall blant verdens høyeste, om ikke det absolutt høyeste.

Det skvulper i alle fall 200 meter over bakken, på en plattform på størrelse med Eiffeltårnet om det ble lagt ned horisontalt – eller på størrelse med tre fotballbaner. Ifølge hotellet selv er dette verdens største utendørsbasseng på denne høyden.

Kjenner du til svømmebassenger på store høyder? Fortell gjerne om det i debattforumet nedenfor. Kanskje har du selv badet i eksepsjonelle basseng? Send bilde til journalisten.

200 meter høyt

Bassenget, som i seg selv er spektakulært nok på denne høyden, er en del av Sands SkyPark, som altså er et gedigent rekreasjonsområde i form av et lokk på toppen av de tre skyskraperne som utgjør Golden Sands Hotel i Singapore.

Bassenget er 150 meter langt, mens selve lokket er 380 meter langt og 12.400 kvadratmeter stort. Ifølge magasinet designboom.com tar det cirka 20 minutter å gå fra den ene enden av himmelparken til den andre, forutsatt at du ikke stanser for å beundre utsikten eller noen av de øvrige severdighetene på topplokket av hotellet.

Foto: Marina Bay Sands
Foto: Marina Bay Sands
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark
Foto: Sands SkyPark


Severdigheter

Som du kan se av bildene, er det antakeligvis mye å se på underveis – bare sjekk den utsikten. Men her er også bar, restaurant og spa – for den som kanskje skulle bli litt sliten av spaserturen rundt parken. Her er også en botanisk hage med 250 trearter og 650 plantearter, samt et utsiktsdekk med plass til 600 personer samtidig. Hele himmelparken har en kapasitet på 3.900 mennesker.

Her kan du bo med verdens beste utsikt

Personlig oppmøte

Det har kostet 80 millioner dollar å bygge Sands SkyPark, som hadde offisiell åpning 24. juni. Parken vil være åpen for publikum fra 10 til 22 hver dag – men du må kjøpe billett for å få adgang. Du kan imidlertid ikke forhåndskjøpe billetter på nett – billettene kan kun kjøpes i hotellobbyen ved personlig fremmøte på besøksdagen. Du kan imidlertid ringe på forhånd og sjekke om det er billetter tilgjengelig.

Billettene koster 20 singapore dollar for voksne (93 norske kroner), 14 singapore dollar for barn (65 kroner) og 17 singapore dollar for pensjonister (79 kroner) – som i Singapore er alle fra 55 år.

Men før du pakker badeshortsen skal du vite at bassenget er forbeholdt hotellgjestene. Er du kun på dagsutflukt, får du altså nøye deg med utsikten og de øvrige fasilitetene på området.

Her er hotellets nettside, om du vil booke deg inn.