Påskekonkurransen: Løsning og vinnere

Årets påskekonkurranse fikk overveldende oppslutning. Her finner du løsninger og de heldige vinnerne.

Påskekonkurransen: Løsning og vinnere

  1. Vinnerne!

I god norsk påsketradisjon presenterte DinSide Reise en 9240 TARGET="_top">liten rebus for leserne i påskeuken. Nå er konkurransen avsluttet, og vi kan gi deg løsninger og 9367 TARGET="_top">vinnerne av genser og guidebøker.

Kreative forslag, men mest riktig

Morgenstemning i Varanasi - den lysende byen ved Ganges.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Morgenstemning i Varanasi - den lysende byen ved Ganges.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Våre tips om at løsningsordet var navnet på en gammel, hellig by, ansporet mange lesere til å tenke på byer som Betlehem, Nasareth og Damaskus. Men som de fleste fant ut ved å løse hele rebusen: Byen vi var ute etter, en av verdens eldste som fortsatt er en levende by, er Varanasi i India.

Den lysende byen Varanasi, også kjent som Benares eller Kashi, er i følge legendene skapt av guden Shiva. Byen ligger på bredden av Indias hellige elv, Ganges, og er et av Indias viktigste pilegrimsmål. Byen kan være rundt 3.000 år gammel, men har i alle fall vært et aktivt bysamfunn i 2.000 år.

1: Sigarer og kommunisme

I rebusens første oppgave ba vi om navnet på en slitt hovedstad. Stikkord som koloniby, tobakk og gamle biler skulle hjelpe deg til å finne frem til Havanna, Cubas hovedstad. En by vi har nylig har besøkt. Artikler om denne fantastiske gamle kolonibyen på Castros øy kan du lese 9358 TARGET="_top">her.

2: Valutakrøll

I den andre oppgaven kunne du ved hjelp av DinSides valutakalkulator finne frem til forkortelsen for valutaen i de Forente Arabiske Emirater. Valutaens navn er Emiratiske Dihram, forkortelsen er AED.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3: Livlig storby

En lufteventil (!) på taket av Gaudís fantastiske bygning, La Pedrera, i Barcelona.
En lufteventil (!) på taket av Gaudís fantastiske bygning, La Pedrera, i Barcelona. Vis mer

Det tredje hjelpeordet er navnet på en meget populær storby. Bare bildet av katedralen Sagrada Familia var nok tilstrekkelig for at mange skulle skjønne at byen er Barcelona, hovedstaden i Catalonia i Spania. En vakker by som var vertskap for sommerolympiaden i 1992, og som bare har steget i popularitet som turistmål siden. Beliggende ved Middelhavet kan Barcelona by på alt fra yrende natteliv, deilige tapasrestauranter og ikke minst fantastiske bygninger og parkanlegg konstruert av arkitekten Antoni Gaudí.

4: Med myggnett mot farene


Litt mindre trivelig er løsningsordet i fjerde oppgave. En farlig tropesykdom overført av mygg, er som de fleste sikkert fant frem til, malaria. En oppgave som også kunne løses ved å kikke i DinSide Reises artikkelsamling som forteller mer om helse på reisen, her i artikkelen om 7686 TARGET="_top">malaria.

5: Ingenting


Nyttår feires ikke til samme tid eller på samme måte rundt om i verden. I oppgave fem skulle vi frem til navnet på den meget spesielle nyttårsfeiring på Bali i april. Inngangen til det nye året i følge den balinesiske Saka-kalenderen feires ved at innbyggerne gjør ingenting! Mer om denne feiringen som kalles Nyepi finner du 8787 TARGET="_top">her.

6: Nedenunder

Et stort land som ligger langt unna, der vannsport er "stort", strendene lange og der du finner både ørken og regnskog. Et tips vi kom med var å lete i Reiseguiden der en av leserne i en artikkel hevder å ha funnet verdens beste strand i dette landet. Det er selvsagt ikke bare et land, men et helt kontinent vi snakker om her: Australia.

7: Lang og våt

Et norsk fenomen, i alle fall noe landet er kjent for: Sognefjorden er regnet som verdens lengste fjord, og er dermed også løsningsordet i den nest siste oppgaven. I likhet med andre norske fjorder besøkes den hvert år av tusenvis av turister - både norske og andre. Mer om Sognefjorden og andre av verdens store naturfenomener finner du i 8719 TARGET="_top">denne artikkelen.

8: Pudderhimmelen

I siste oppgave er løsningsordet navnet på et berømt skisted, som nok vil bli mer kjent i Norge enn tilfellet er i dag. Du må fly over dammen. Med tips om at du bør snakke både franske og engelsk der, vil mange forstå at det ikke er USA men Canada som er landet. Stedet er Whistler, et skisted vi har omtalt i blant annet 7946 TARGET="_top">denne artikkelen.