Påskeflukten fra gamlelandet

Frister ikke skaresnø, klister og solkrem, sier du? Her er veien bort fra det kalde nord.

Egypt kan friste om påsken blir grå og trist her hjemme. 
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Egypt kan friste om påsken blir grå og trist her hjemme.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Påsken er den lengste fellesferien vi har, og trafikken både innenlands og ut av landet er naturlig nok stor. La deg skremme om du ennå ikke har funnet frem påskeplanene. Her er våre tips for deg som vil ut av landet.

Oppsøk våren

Charterselskapene er inne i en av sine mest hektiske perioder. Likevel er det plasser å finne for deg som fristes av en tur til hetere strøk. Både storbyer som Barcelona, London og Paris ligger inne i vår Restplassoversikt om en storbyferie i den stille påskeuken kan friste. Fire dager med hotell i London kan du få for 2.595 kroner.

Det er også mulig å spore opp restplasser til den spanske solkysten og Kanariøyene. Kan du reise fra Sverige, finner vi også enkelte avganger til Egypt og Hurghada. Sjekk våre påskekupp fra charteroperatørene her.

Fart i fergetrafikken

På tross av munn- og klovsyken, som hindrer de helt store kjøtt- og ostekuppene på kontinentet, er fergetrafikken travel i påsken. Den aller verste dagen du kan velge om du vil ta med bil og barn på ferge ut av kongeriket, er onsdag 11. april. Her melder flere av fergeselskapene om helt fulle eller nesten helt fulle båter. Både DFDS, Fjord Line og Color Line kan fortelle om fulle avganger dagen før påskeferien starter for fullt. Det er først og fremst turene til Danmark som er velbooket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har noen ledige plasser på alle seilinger fra Bergen til England i påsken, men på rutene til Danmark er det stort sett fullt med unntak av rutene fra Egersund, forteller informasjonssjef hos Fjord Line, Atle Kvamme.

Han kan fortelle at selskapet merket en viss svikt i trafikken med en gang importforbudet mot produkter som kan bringe med smitte av munn- og klovsyke ble innført, men at trafikken nå har tatt seg opp igjen. Tipsene om fergereisen til utlandet finner du her.

Tilbake til flere påskereisetips her.