Påskeferie i siste liten

Nettopp funnet ut at du vil på fjellet? Det er fortsatt mulig å få seg plasser flere steder.

Meldingen er klar over hele fjøla, du er ennå ikke for sent ute, men du kan ikke forvente å velge å vrake i ledige bosteder. Spesielt om dere er mange som vil bo sammen. Drømmer du om påskeferie på fjellet kan du imidlertid fortsatt få hytter og leiligheter. Du kan til og med få 14-sengs hytte i Trysil siste helgen i påsken hvis du er raskt ute med bestillingen. Da får du hytte på Fageråsen. Dette er den litt roligere siden av fjellet.

Påskeferie i siste liten

  Et godt tips til deg som sliter skikkelig er å sjekke på Finn.no. Her kan du finne private som leier ut både hytter, leiligheter og rom til de
  som vil komme seg på påskefjellet. Forøvrig gjelder det å ta runden til de forskjellige bookingtjenestene, men merk altså at ikke alle skistedene har bookingtjenester som selger alt som er i området. Skiinfo.no har også oversikt over mye overnatting i fjellet.

  Generelt er det ikke så mye igjen, spesielt på skistedene på Vestlandet er det rimelig fullpakket på alle områder. På Østlandet hvor tilbudet er størst, er det også mest ledig.

  Mange av skistedene vi har vært i kontakt med har noe igjen, men regner med at dette forsvinner ganske fort. Dessuten kan du risikere og måtte bytte hotellrom underveis i oppholdet, dersom du bor på hotell, og skal være borte hele påsken.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  >>Dette koster heiskortene i år
  >>Mest skiløype for penga
  >>Les hva utenlandske turister skriver om norske skisteder

  Fra Bjorli i fjor. Foto: Hanne Alstrup
  Fra Bjorli i fjor. Foto: Hanne Alstrup Vis mer


  Bjorli
  På Bjorli Apartment Hotel har de ingen ledige hytter. De har noen 5-manns leiligheter som koster fra 3.195 kroner. Dette er fra søndag 1. april til onsdag 4. april. I palmehelga får du de samme leilighetene til 3.520 kroner. Skal du ha leilighet over en lengere periode må du ut med 6.350 kroner fra fredag og over palmehelgen til onsdag 4. april. Fra onsdag 4. april til mandag 9. april betaler du 8.635 kroner. For hele påsken koster en slik leilighet deg 11.610 kroner.

  Du kan sjekke ut Bjorli Apartments her.

  Gaustablikk
  Gausta booking har fylt opp sine hytter og leiligheter, så er fjellmassivet ovenfor Rjukan stedet du vil tilbringe påsken, er du for sent ute. Det finnes imidlertid flere mindre aktører som kan ha noe ledig. Sjekk for eksempel Finn.no.

  Geilo
  På Geilo booking er det fortsatt muligheter i palmehelgen og andre halvdelen av påsken. Bookingansvarlig i Geilo booking, Richard Palmgren forteller at det er noen leiligheter igjen, men skal du ha det som ligger tettest mot skianlegget er du nok for sent ute.

  - Er man ikke så mange som skal dra så pleier vi å si det alltid er en seng ledig. Det klarer vi å oppdrive. Men er man flere begynner det virkelig å bli vanskelig å skaffe innlosjering, forteller Palmgren.

  Her kan du booke i siste liten.

  På Dr. Holms er de heller ikke helt fullbooket. På hotellets bookingtelefon får vi vite at det er noen familierom ledig og noen dobbeltrom. Skal du ha rom fra søndag til søndag i påsken må du derimot belage deg på å bytte rom under oppholdet.

  Hafjell
  Markedssjef i Hafjell-booking, Jean-Francois Gehin, forteller oss at det fortsatt er håp dersom du vil til Hafjell i påsken.

  - Jada, det er fortsatt mulighet. Bestiller du nå er du bare litt sent ute, ikke FOR sent, sier han.

  På Hafjell har de alt fra 4-sengs leiligheter fra 5.750 kroner, og helt opp til 12-sengs leiligheter. Dette gjelder for onsdag 4. april til søndag. De mindre leilighetene ligger lenger ned i bakken og er litt enklere, men full utstyrt. De større ligger oppe ved Gaiastova. Dette er et fint område for den som vil kombinere langrenn og alpint.
  Hafjell-booking

  >>Dette koster heiskortene i år
  >>Mest skiløype for penga
  >>Les hva utenlandske turister skriver om norske skisteder

   Foto: Robi Hammerle
  Foto: Robi Hammerle Vis mer


  Norefjell
  På Norefjell er det også ledig kapasitet. Her får du leiligheter midt i skianlegget hos Norefri. Merk at fra onsdag 4. april til søndag 8. april blir prisene mye høyere enn tidlig i påsken. Prisene før de settes opp er fra fra 5.650 kroner for 5-personers leilighet. Fra onsdagen av må du betale fra 9.010 kroner for de samme 5-personers leilighetene. Det finnes også større leiligheter.

  www.norefri.no

  Trysil
  Daglig leder i Trysil resort, Inger Moren, forteller oss at det eneste som er igjen er et spredt utvalg, men at det finnes noen "kupp" du kan gjøre.

 1. Fra onsdag 4. april til søndag 8. april er det en ledig 14-sengs hytte som ligger på høyfjellssenteret på Fageråsen-siden. Denne koster 19.388 kroner.
 2. I palmehelgen kan du fra fredag og helt til onsdag få en 10-sengs leilighet på Fagertoppen for 10.860 kroner.
 3. Ellers har de noen minileiligheter med fire senger på Trysiltunet fra fredag til onsdag i palmehelgen til 3.505 kroner. Disse kan du også få fra fredag til torsdag.
 4. På Vikinggrenda, ved turistsenteret, får du seks til åtte personers leiligheter fra 6.164 kroner i palmehelgen.

  - Når du skal bestille i påskeuka må du være tidlig ute, men det varierer egentlig fra år til år. Mitt råd er at du ikke bør være ute senere enn oktober, hvis det er en bestemt enhet du vil ha, forteller Moren.

  Trysil-resort

  Voss Fjellandsby Myrkdalen
  Gro Sølvberg ved Voss Fjellandsby booking forteller at det er svært lite igjen av leiligheter og hytter her.

  - I prinsippet har vi ingenting ledig, og ventelistene er fulle. Det eneste vi kan tilby er noen ledige hotellrom, og et slikt hotellrom koster fra 8.000 til 9.000 kroner avhengig av hvilken periode man bestiller rommet i, forteller Sølvberg.

  Da får du rommet i fem døgn.

  Her finner du mer om Voss Fjellandsby.

  Andre aktuelle steder

  Disse stedene har vi ikke sjekket, men det kan kanskje du gjøre selv?

 5. Hos Oppdal Booking ser det ut til at de har ledige påskeplasser. Sjekk her.
 6. I Narvik kan du sjekke denne hotellisten.
 7. Mulighetene i Kvitfjell kan du sjekke her.
 8. Skeikampen er kanskje aktuelt? Det ser ut til å være ledige restplasser her.
 9. Nesbyens overnattingssteder kan du finne mer om her.
 10. Røldal har også en nettside med oversikt over aktuell overnatting.
 11. På Strandafjellet er det kanskje ledige leiligheter eller hytter?
 12. Påskeferie i siste liten


  >>Dette koster heiskortene i år
  >>Mest skiløype for penga
  >>Les hva utenlandske turister skriver om norske skisteder

  Kanskje hos søta bror

  Heller ikke over grensen er det lett å finne ledige rom. Her er det faktisk enda værre å finne noe, ettersom det ikke virker så helsvart i østlandsområdet. Priser i svenske kroner.

  Støten
  Malin Gobén som er markedsansvarlig i Stöten/Sälen forteller at det er litt ledig, men dette er mindre leiligheter med fire senger, og mindre hytter med to og fire senger. Større hytter har vært booket lenge.

 13. Leiligheter i Stöten Mitt med seks sengeplasser koster deg 2.640 kroner fra søndag 1. april til torsdag 5. april. Samme leilighet koster 6.290 kroner fra 1 til 9. april.
 14. Småhytter med fem senger på Stöten Ranch får du fra 2.190 kroner og opp.
 15. Små fire sengs hytter kan du finne i Varglyans område fra 1.555 kroner og oppover.

  Besøk Stöten/Sälen her.

  Riksgränsen
  Jenny Henriksson ved bookingavdelingen forteller om lite ledig. Det de har er dobbeltrom på hotellet fra torsdag 5. april til søndag 8. april. For denne helgen må du ut med 4.200 kroner for dette rommet. Enkle hotellrom i samme tidsperiode, fra torsdag til søndag koster deg 2.370 pr person.

  Besøk Riksgränsen her.

  Åre
  Åre har litt mer å rutte med av rom skal vi tro det de sier på bookingtelefonen. Men det haster også her dersom du skal klare å sikre deg et greit bosted.

 16. På hotell Renen kan du få enkelt rom for 2.935 fra skjærtorsdag til søndag 8. april.
 17. I Åre by kan du finne seks-personers leiligheter fra skjærtorsdag til søndag 8. april til 7.295 kroner.
 18. På Björnvallens Fjäll- og Konferensgård kan du få en 8-sengs leilighet til 10.925 kroner.

  Besøk Åre her.

  >>Dette koster heiskortene i år
  >>Mest skiløype for penga
  >>Les hva utenlandske turister skriver om norske skisteder