Påskecruise til Norges skiperler for 2.300 kr

Vil du oppleve noe av Norges beste skikjøring i påsken, men også reise på cruise? Hurtigruten kan gi deg den perfekte kombo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du sent ute med påskeplanleggingen, men fortsatt på hugget etter en skikkelig skiopplevelse? Det kan by på problemer.

Det finnes likevel utradisjonelle måter å oppleve norsk påske på sitt beste. Det vil si en blanding av utradisjonelt og tradisjonelt.

Kystveien til perlene

Hurtigrutens påskekampanje på www.velgogseil.no ble nylig lagt ut. Den tradisjonelle kysttransportøren sikter på å fylle avgangene sine med påsketurister som vil oppleve noen av Norges beste skisteder.

- Vi har 17 påskestrekninger lagt ut på velgogseil.no, mange spesialtilpasset skidestinasjoner lett tilgjenglig fra våre anløp. Vi har flere gode skiområder som er tilgjengelig i kombinasjon med Hurtigruten, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo.

Torkel Karoliussen vet hva han snakker om når det gjelder skikjøring i Norge. - Hurtigruten er en unik måte å gjøre det på, sier han.  Foto: Torkel Karoliussen
Torkel Karoliussen vet hva han snakker om når det gjelder skikjøring i Norge. - Hurtigruten er en unik måte å gjøre det på, sier han. Foto: Torkel Karoliussen Vis mer


Noen av de mest aktuelle destinasjonene hvor du kan gå i land er Ålesund med Strandafjellet og Sunnmørsalpene, Ørnes med toppturer og opplevelser på Glomfjord Alpinsenter, eller Svolvær i Lofoten, verdensberømt område for sine muligheter for toppturer.

Tromsø har også fjelltopper, Fjellheisen og alpinsenteret i Kroken. Skjervøy stiller med de kjente Lyngsalpene. Alle er steder som burte mette en skikjører i påsken og er lett tilgjengelige med Hurtigruten.

Krever planlegging

For å få mest mulig ut av en slik skitur, må det legges et lite puslespill om du ikke vil reise på lykke og fromme. Spesielt i påsken. DinSide fikk derfor hjelp fra en proff skikjører som har reist mye på denne måten langs kystveien for å finne pudder og god skikjøring.

- Det er fra nå og en måned fremover i tid at skikjøringen og toppturterrenget er på sitt beste langs norskekysten. Været og snøen er mest stabil nå fremover, sier puddernomaden Torkel Karoliussen.

Tromsøværingen har brukt mye tid på jakt etter gode skiforhold langs norskekysten. Som profesjonell skikjører mener han det er en perfekt måte å bruke Hurtigruten til å besøke norskekystens mange renommerte og ikke fullt så kjente skisteder.

- For noen få dager siden reiste jeg med Hurtigruten langs kysten av Sunnmøre. Jeg satt der på dekk sammen med masse gapende turister som kikket opp på fjellene. Da er det en god følelse å vite at du har kjørt ned noen av toppene de maser om for bare noen timer siden. Det er en deilig kombinasjon av å nyte cruiselivet og skikjøring, sier Karoliussen.

Se ned på kabinen din... Foto: Torkel Karoliussen
Se ned på kabinen din... Foto: Torkel Karoliussen Vis mer


Sammen med Karoliussen har vi satt oss ned og laget et forslag til en perfekt skiferie med Hurtigruten som utgangspunkt i en litt utvidet påskeuke:

Vi går ut ifra at du tar buss på de lokale destinasjonene, men å ha med bil er et alternativ på alle destinasjonene, litt avhengig av hvilke båt du tar. Det koster cirka 300 kroner og oppover å ha med bil på de fleste strekningene med Hurtigruta. Kjøretøyet ikke kan være høyere enn 230 cm og veie mer enn 5000 kg. Campingvogner er ikke tillatt. Prisene er rimeligere om du ikke velger å ha lugar ved reisen.

Karoliussen mener det er noe å finne for en hver langs kysten, ikke bare toppturentusiaster.

- Det avhenger litt om du vil kjøre korte eller lange turer med båt, og om du vil kjøre heis eller gå toppturer, hvordan du legger opp ruten din, sier han.

Vi tenker en kombinasjon. Og husk at studenter får 50 prosent rabatt med Hurtigruten, men dette gjelder kun ordinære avganger og ikke de rabbaterte vi har tatt utgangspunkt i.

Forslag til tur:


Starter du i Bergen, som er sørlige vendepunkt for Hurtigruten, kan lett en dag i Myrkdalen/Voss Fjellandsby by på perfekte snøforhold før du hopper på båten til Ålesund klokken 22.30 onsdag den 9. april.

Skisentret topper snøstatistikken i disse dager, og her finner du ny stolheis og gode forhold både i og utenfor bakken. Reisen til Bergen tar cirka en time i bil. Pris for to personer i dobbeltlugar inkludert frokost er 1.580 kroner.

Les vår reportasje fra Myrkdalen og se bilder her...

Du ankommer Ålesund den 10 april klokken 12.00. Nyt frokost på dekk og se på fjellene du kommer til å kjøre ski i på ettermiddagen. Havnen i Ålesund ligger under en time å kjøre fra Strandafjellet, som er det lettest tilgjengelig av godt kjente heisanlegg i området. Stranda Skisenter er også kjent for sine gode forhold, samt området rundt og Ørsta har mange toppturer å by på.

Les vår reportasje fra Strandafjellet og se bilder her...

Fra Stranda Skisenter. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fra Stranda Skisenter. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Bo en natt på Stranda Hotell, eller hør med www.strandabooking.no om de kan skaffe til veie to netter i en hytte helt inne i anlegget. Slik får du to hele dager å boltre deg på i de vakre Sunnmørsalpene. Du kan også reise til Molde en tur i løpet av disse dagene (cirka to timer fra Stranda forbi Ålesund), hvor toppturer i Romsdalsalpene er en innertier. Blant annet den kjente turen opp på Kirketaket. Stryn Vinterskisenter er kanskje et av Norges beste, og ligger en time innover i Nordfjord fra Stranda.

Les om toppturer og pudderkjøring i Stryn her...

Om du velger det billigste alternativet til Hurtigruten og reiser videre fra Ålesund igjen, må du reise ut den 12. april klokken 15.00 for å få billige påskepriser. Få med deg den vakre norskekysten videre opp mot Bodø og hopp av i Ørnes. Prisen for to personer med lugar og frokost inkludert er 1.980 kroner. Reisen tar nesten to døgn, og du får tid til å nyte cruiselivet litt.

I Ørnes finner du Glomfjord Alpinsenter. Senteret er virkelig en av de best bevarte hemmelighetene blant Norges små skisteder og ligger en liten svipptur fra kaia. Du kommer inn på morgenen den 14. april (påsken er nå over) og kan reise rett i bakken etter å ha sjekket inn på Glomfjord Hotell .

Etter en dag i skisenteret og en god natt på hotellet, reiser du videre morgenen etter med en ordinærbillett til Svolvær. Turen koster 1.022 kroner og tar en dag. Lofoten er som kjent et toppturparadis uten sidestykke, men har også de to små skianleggene i Stamsund og Svolvær. Disse kan være gode ved rette snøforhold.

Om ikke forholdene er gode her, så er toppturforholdene i Lofoten på sitt beste på denne tiden av året. Ingen dårlig avslutning på et skicruise langs norskekysten.

Turen vi har lagt opp koster 2.291 kroner per person med Hurtigruten. Om du velger å ta med bil, vil det koste deg i underkant av 1.500 kroner. Da er ikke andre kostnader som hotell på destinasjoner og skikort tatt med. Det er likevel langt ifra en stiv pris for å se så mye av norskekysten på cruise, samtidig som du får noe av landets beste skikjøring inn på en god uke.

Og her kan du ta med så mange skipar du ønsker uten å få tileggsavgifter både foran og bak!

Prisene er hentet inn 1. april gjennom www.velgogseil.no, som er Hurigrutens side for restplasser. Sjekk hurtigruten.no for andre alternativer.

Hvis du reiser er det verdt å sjekke nettsiden eller ringe det aktuelle skip for å sikre seg mot forsinkelser før avgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!