Påske for etternølere

Har du ennå ikke bestilt transport til påsketuren? Det begynner å flaske seg sammen på de mest utsatte dagene, men for den som virkelig vil er det alltid muligheter.

Drømmepåsken? Her fra Jondal.
Foto: Hardangerfjord AS Foto: Hardangerfjord AS
Drømmepåsken? Her fra Jondal.
Foto: Hardangerfjord AS Foto: Hardangerfjord AS Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skal du på tur i påsken, begynner det å fylles opp hos flyselskapene, charterarrangørene, fergene og NSB på de mest utsatte dagene – det vil si til helgen og rundt midten av neste uke, og ved påskeferiens slutt. Reiser du utenom pressdagene er det flere muligheter, og dersom du må reise disse dagene er finnes det alternative muligheter.

Garantert plass

Dersom det er overkommelig for deg å reise langs landeveien, er det ennå en del muligheter. Busselskapet Nor-Way Bussekspress kjører over hele Norge, og på bussene er det alltid plass. Nor-Way Bussekspress opererer med plassgaranti, som vil si at dersom bussen blir full, kommer det en ny. Ubegrensede muligheter, altså!

På hjul

For deg som heller kjører bil, men ikke har egen bil, er det mulig å leie bil. Mange av de store bilutleiefirmaene opererer med spesialpriser i påsken, som er en god del rimeligere enn ordinære priser. Selskapene Avis, Hertz og Europcar gir alle påsketilbud. De melder om mange bestillinger , men det er ennå er muligheter. Dersom du ønsker å leie bil i påsken, bør du bestille så snart som mulig. Det er imidlertid ikke sikkert du får oppfylt drømmen om stasjonsvogn.

Du kan leie en Golf stasjonsvogn i seks dager, fra 11.04 til 17.04, for cirka 4.000 kroner hos alle selskapene. Det er inkludert en kjørelengde på rundt 1.400 kilometer og forsikringer. Da må du selvsagt plusse på bensinutgifter i tillegg, men det vil si at du kommer deg eksempelvis tur-retur Oslo-Trondheim for rundt 5.000 kroner. Er dere to som skal reise sammen, kan det meget vel lønne seg foran å ta fly – da setene med de hyggeligste prisene stort sett er utsolgt.

På skinner

NSB har også stor pågang. Spesielt stort press er det på Dovrebanen, Bergensbanen og Nordlandsbanen, mens det er litt lettere å få plass på Sørlandsbanen. Førstkommende fredag og lørdag er store utfartsdager med flere fulle avganger. Søndag er mye ledig, men onsdag begynner togene å fylles igjen. De store returdagene er 1. og 2. påskedag, med en del fulle tog begge dagene. 1. påskedag (15. april) er det imidlertid noe lettere å få plass enn siste dag i påskeferien.

I luften

Det er travle dager i luften, og de laveste prisene kan du se langt etter dersom du ikke har sikret deg billett allerede. Det er mest press ved inngangen og utgangen av påsken hos alle selskapene.

Widerøe har de travleste dagene 11., 12., 16. og 17. april – og melder om at de gode rabatterte billettene er solgt ut. Du kan få en miniprisbilett Torp-Trondheim for 2.361 kroner t/r, og Oslo-Ørsta/Volda må du betale fullpris, 2.996 kroner dersom du skal reise disse travleste dagene. Mest trafikk er det på rutene nordover og ruten Torp-København. Kan du reise utenom de travleste dagene, er sjansene bedre.

SAS melder om forholdsvis fulle fly førstkommende lørdag og søndag, og tirsdag og onsdag i påskeuken (10. og 11.). Søndag og mandag er det også rimelig fullt. Du kan fremdeles få plass, men de rimeligste billettene er utsolgt, så du må regne med å betale fullpris.

Førstkommende fredag er den desidert travleste dagen for Braathens, med avspark rundt 14:00. Det er størst press på flyvingene nordover, eller sørover fra nord. Innen Sør-Norge er det litt bedre med plasser, men de billigste billettene er allerede gått. Hos Braathens må du bestille billigbilletter 7 dager før avreise, så det begrenser seg også slik. Neste uke er det lettere å få plass. Braathens melder om mange fulle fly søndag og mandag ved påskens slutt.

Både SAS og Braathens har utenlandsflyvinger, men ønsker du deg til sydligere strøk, er det rimelig fulle fly hos begge selskapene. Det er lettest å finne ledige seter til London. Hvilke muligheter du har dersom du ønsker deg til utlandet med charter og båt, kan du lese her.

Har du reise, men ikke noe sted å bo? Informasjon om ledige hytter og rom i høyfjellet kan du finne her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.