Partytime

På ferie trenger man jo også å spise og feste litt, ikke sant?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Rødehavets riviera kalles området rundt Eilat. 
Foto: Star Tour
Rødehavets riviera kalles området rundt Eilat.
Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I Eilat har du muligheten til å spise og feste døgnet rundt, og når det gjelder Eilats rykte som Israels partyhovedstad skal ikke vi forsøke å ødelegge det. Tvert i mot.

Mat fra hele verden

Men først litt om maten. Hva er egentlig Israels nasjonalrett? Kosher er som kjent et regelsett for hvordan mat skal spises og ikke en spesiell rett. Ettersom jødene kommer fra alle verdenshjørner, består også Israels kjøkken av mat fra alle hjørner. Altså ingen spesiell rett.

Den internasjonale maten som tilbys i Eilat er på topp og stedet for å velge og vrake i mat er i et område ved Sea Mall som kalles The Tourist Center. Her finner du alt samlet på et fat. Vi falt fullstendig for restauranten Mai-Thai både pga. mat, innredning og service. Andre spisesteder å kose seg på (i Tourist Center) før festingen begynner, er Halleluya og Anchor (fisk).

Spisetips

Ellers kryr det av store og små spisesteder bortover hele strandpromenaden. Er du på budsjett, så ta i mot reklamen fra selgerne på gaten. Vi fikk oss et par gratis måltider på denne måten.

Vi har også erfart at det er fornuftig å styre unna tomme restauranter og barer. Ikke bare er det kjedelig å sitte alene på et utested men vi har også (i andre land) fått et par kuler med diaré som følge av ønsket om å være bjellesau.

Pene mennesker på Papaya Beach

Så over til festingen. Stedet å gå på er først og fremst Papaya Beach som ligger på Strandpromenaden. Det er her de peneste menneskene møtes for å se og bli sett, og det gjør de døgnet rundt, til høy musikk. Men morgentimene og formiddagene er litt bisarre. Da dukker de eldre opp for å sole seg, mens de unge er i vill fest-mode. Et herlig sted.

Ellers er Unplugged Bar og Underground i Tourist Center bra steder. Unplugged er også et av flere steder som har Internett.

Selv om Eilat er partyhovedstaden i området, bør du ikke sove bort dagene. Se våre tips for utflukter til klippebyen Petra, det salte Dødehavet, den svært så tørre ørkenen og de fargerike korallrevene. Se også mer om hvor tørt det egentlig er i området.