Fest eller fred? Gran Canaria er i alle fall et populært reisemål hele året. Her fra Bahia Feliz. <br />
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Fest eller fred? Gran Canaria er i alle fall et populært reisemål hele året. Her fra Bahia Feliz.
Foto: Star Tour Foto: Star TourVis mer

Partyparadis eller feriefred?

For mye eller for lite festing? Spanske øyer har begge deler skal vi tro lesernes ytringer i reiseguiden.

For mye party eller for dødt og trøtt? Spanske øyer har rykte på seg for å tilby hektiske aktiviteter når nattemørket senker seg. For hektisk for mange… Her er noen av lesernes syn på spanske ferieøyer, slik de har kommet inn til DinSide Reises reiseguide. Er disse øyene rene partyparadiser, eller kan det også være reisemål for deg med avslapning og rolige dager i kikkerten?

Kanariske opplevelser

Kanariøyene har gått fra å være hovedsakelig vinterreisemål, til å bli en helårsdestinasjon for pakketurister fra hele Europa. Mest trafikkert og mest kjent er nok Gran Canaria. Her finner vi tidligere omtalte reisemål som 10065>Playa del Ingles - verdens tredje mest harry reisemål i følge en 10275>kåring på DinSide Reise. Kanariøyene har mer å by på en støyete Gran Canaria. En av leserne våre rapporterer fra Fuerteventura - en øy som markedsfører seg selv om den stille/rolige øya.

Vår leser Dordi så nok frem til en lang og avslappende ferie på Gran Canaria. Men som hun skriver så ble denne turen noe langt annet:

Gran Canaria er ei fin øy, men det er alt for mye festing etter min smak. Skulle være der i 6 uker men orket ikke mer enn 2. Les hele artikkelen fra Dordi her. Lesernes karakterer på Gran Canaria finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen leser, Randi, har funnet paradiset på naboøya - Fuerteventura - og anbefaler en reise hit for å nyte livet og slappe av.

Skal man nyte livet slappe av og kose seg på ferie uten masse mas og mengder av solhungrige innpåslitne turister? Ja da er Fuerteventura stedet. (…) Her er det ikke noe stomfult natteliv, men alt annet. For å lese hele artikkelen i reiseguiden klikker du her. Vil du vite hvordan leserne vurderer Fuerteventura? Karakterene finner du her.

Partyland - uten tvil

Partyøya Ibiza - kanskje bør du som er ute etter ro og fred ta signalet fra våre lesere... Dette er ikke stedet for stille netter, men kanskje er det mulig å få strendene for seg selv på formiddagen?
Partyøya Ibiza - kanskje bør du som er ute etter ro og fred ta signalet fra våre lesere... Dette er ikke stedet for stille netter, men kanskje er det mulig å få strendene for seg selv på formiddagen? Vis mer

Spanias andre øygruppe er Balearene i Middelhavet. De fleste kjenner Mallorca best. Men hetest er Ibiza, en mindre øy sørvest for Mallorca. Den ble først "oppdaget" av internasjonale turister på 60-tallet. Siden den gang har den gått fra å være pakketurparadis, til hippiemål, til hotspot for de rike og berømte. Men det er først og fremst øyas nærmest mytisk rennomé som Middelhavets partyhovedstad som trekker besøkende dit i dag. Flere av våre lesere setter tydeligvis pris på den spesielle atmosfæren - og deres innlegg kan kanskje tjene som advarsel for andre som ikke drømmer om nattelange fester i ferien.

Werner mener dette er et supert, men dyrt reisemål for festglade.

Dette var en alle tiders knallferie for de av dere som liker å feste i store dimensjoner¸ men husk å ta med masse penger¸ for det er dyrt å feste. Som et eksempel kan man jo f.eks nevne at på de større klubbene kostet 0¸33l vann 50 NOK... og det var det billigste man fikk kjøpt... Les hele Werners innlegg her.

Også Mitch mener at Ibiza er stedet som gjelder for festlige opplevelser:
… de som får med seg en av superklubbene (Amnesia¸ Pacha¸ Es Paradis mm.) får seg et minne fra turen! Hele innlegget finner du her.

Mange lesere har gitt sine karakterer til Ibiza. Disse finner du her. Her kan du også selv sette karakterer og skrive egne innlegg.

Hva syns du?

Hva syns du om de spanske øyene? Har du favoritter, fæle opplevelser, gode erfaringer og nyttige tips? Du kan dele dem med andre ved å benytte Reiseguiden eller gå inn i diskusjonen under. Tidligere har leserne fått ytre seg om Thailand og Phuket. Denne artikkelen kan du lese 9606>her.

Restplasser til hyggelige priser kan du finne på her.