Paris får ny attraksjon

Den verdenskjente arkitekten Frank Gehry er hyret inn for å konstruere et nytt prestisjebygg i Paris.

Paris får ny attraksjon

  1. Flere arkitekturperler fra Gehry


Trenger du et landemerke, et byggverk som er garantert omtale verden over, er det nok fristende å kontakte arkitekt Frank Gehry, mannen bak noen av de mest omtalte moderne bygningene i verden. I Paris vil nå LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton sette sitt merke på byen med Fondation Louis Vuitton pour la Création (Louis Vuitton Foundation for Creation), et glasskledt kompleks. Bygget skal huse en ny kulturinstitusjon i den store parken Bois de Bologne i det vestlige Paris. Gehry er blitt satt på jobben, der det foreløpige resultatet i form av en modellbygning, ble vist i Paris forrige mandag.

Fondation Louis Vuitton pour la création har engasjert den verdenskjente arkitekten Frank Gehry til sitt galleriprosjekt i Paris. Foto: De Malglaive Etienne/Gamma/All Over Press Vis mer


Senest 2010

Arkitekt Frank Gehry foran ett av sine andre berømte bygg, Disney Concert Hall i New York. Foto: David Sprague/WireImage/All over press Vis mer


Planen for byggverket er at det skal åpne senest på nyåret 2010, og formålet er å understreke fransk kreativitet i verden. Det sa styreleder i LVMH, Bernard Arnault i forbindelse med presentasjonen av byggeplanene, i følge New York Times.

Her skal det både være permanente kunstsamlinger og skiftende utstillinger. Det blir også underjordiske auditorier, takterrasser med utsikt og en restaurant her.

Gehry selv skal ha sagt at ideen for byggverket er en sky av glass, og New York Times beskriver formen på byggverket slik: Et transparent kjempeinsekt som kryper gjennom parken, der gallerirom flyter nesten som organer inne i bygningen.

Det gjenstår fortsatt godkjenning av byggeplanene fra parisiske myndigheter.

>> Flere bygg signert Frank Gehry ser du her

Les også:

Foto: Steen Vis mer


Aluminiumsgele går berserk - fra Disney Concert Hall i Los Angeles

BILDESPESIAL: Ifølge Tom Hanks ser Los Angeles nye konserthall ut som "en porsjon aluminiumgele som har gått berserk". LA har fått en strålende, ny turistattraksjon.


Verdens villeste vitamindose - Guggenheim i Bilbao

BILDESPESIAL: Hvem har sagt at kultur ikke lønner seg? Industribyen Bilbaos modige satsning på arkitektur og moderne kunst har gitt byen både store inntekter og et godt rykte.