Paris' beste brasserier

Fois gras, østers, chevre, coq au vin... Her er Paris' fem beste brasserier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Jyllands-Posten som har plukket ut det de mener er de fem beste brasseriene i Paris. Det kryr av brasserier i den franske hovedstaden, men disse fem er i en klasse for seg og absolutt verdt et besøk, skal vi tro den danske avisen.

La Coupole

God mat til lave priser i Paris' brasserier. Foto: Au Pied de Cochon
God mat til lave priser i Paris' brasserier. Foto: Au Pied de Cochon Vis mer

La Coupole er et av de mest kjente brasseriene i Paris, så her er det alltid folksomt. Interiøret er like flott som maten er god. Restauranten er på hele 1.000 kvadratmeter og bordene betjenes av sort- og hvitkledte kelnere. Klientellet er svært variert, det gjør det ganske morsomt
å være gjest her. Og spesialiteten lam i karri er viden kjent i byen.

Adresse: 102, bd du Montparnasse, 14e
På nett: La Coupole

Julien

Et klassisk brasserie med art deco-interiør som tar deg med tilbake til en svunnen tid. Her er veggmalerier, tunge fløyelsgardiner og mosaikkfliser. Menyen er allsidig, og byr på lekkerbiskner som pannestekt fois gras med grønne linser, og vannbakkels med Valrhona-sjokolade.

Adresse: 16, rue du Faubourg Saint-Denis, 10e
På nett: Julien

Bouillon Racine

Bouillon Racine var tidligere en del av en kjede med brasserier, som hadde filialer over hele Paris på begynnelsen av 1900-tallet. Den gjenværende restauranten åpnet sine dører i 1906, og art deco-interiøret fra den gang er beholdt. menyen er en blanding av det tradisjonelle og moderne. Her får du for eksempel spydstekt pattegris og snegler i hvitløk.

Adresse: 3, rue Racine, 6e
På nett: Bouillon Racine

Trivelig på brasserie. Foto: Au Pied de Cochon
Trivelig på brasserie. Foto: Au Pied de Cochon Vis mer


Au Pied de Cochon

Som navnet sier, serveres det blant annet griselabber på dette brasseriet, som er en legende i Les Halles. Brasseriet har holdt åpent hver eneste dag siden åpningen i 1947. Hit kommer både lokale og turister for å smake den enkle, gode og rimelige maten. Stedet er også kjent for sine østers og den legendariske gratinerte løksuppen.

Adresse: 6, rue Coquillière, 1e
På nett: Au Pied de Cochon

Gallopin

Dette brasseriet ble åpnet i 1876 av Gustave Gallopin, og var den første anglo-amerikanske baren i Paris. I dag frekventeres stedet av bankfolk, journalister og viktige motefolk. Menyen består av klassikere som pannestekte kamskjell, grillede lammekoteletter og biff bourguignon.

Adresse: 40, rue Notre Dame des Victoires, 2e
På nett: Gallopin

Kilde: Jyllands-Posten