Paranoid? Nei da, bare litt hysterisk …

Et hotellopphold er ikke alltid ufarlig. Her er de beste tipsene til hvordan trygge hotellovernattingen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke forstyrr
GutsyWomen anbefaler en utvidet bruk av “ikke forstyrr”-skiltene på hoteller:

  «Heng ”ikke forstyrr”-skiltet på døren mens du er borte, for å avskrekke enhver fra å prøve å ta seg inn på rommet ditt mens du er borte.»

Innsjekk på hotellet
Se deg om når du sjekker inn på nye hoteller, det kan lure noen i skyggene. GutsyWomen råder deg til følgende:

  «Hvis resepsjonisten sier romnummeret ditt høyt, og det er andre gjester rundt som overhører hva han sier; be om å få et annet rom, og be resepsjonisten om ikke å si nummeret høyt.»

Travelspots er enda litt mer paranoid til innsjekkingsprosessen:

  «Når du sjekker inn i hotellresepsjonen, be resepsjonisten om å være så vennlig å skrive romnummeret ditt på en papirlapp i stedet for å annonsere det høyt. Dersom han likevel sier romnummeret ditt høyt; be om et annet rom.»

På vei opp til rommet
Om du har observert lugubre elementer i lobbyen, kan det være på sin plass med en liten avledningsmanøver. Her er tips fra Travelspots:

  «Hvis du føler deg engstelig over at en person i hotellobbyen ser på deg når du går inn i heisen, trykk på flere etasjeknapper slik at han ikke vet i hvilken etasje du går av.»

Innsjekk på hotellrommet
Innsjekkingen er unnagjort og nøkkelen står i døra – men vent: Det er ikke bare å gå inn på rommet og låse døren. GutsyWomen anbefaler full husransakelse før du kan la blodpumpa roe seg:

  «Bruk bagasjen til å holde døra til hotellrommet mens du sjekker skapene. Eller enda bedre: Spør noen fra hotellresepsjonen om å følge deg til rommet mens du sjekker det ut.»

Når du forlater hotellrommet
American Woman Road & Travel råder deg til å gjøre noen foranstaltninger før du forlater hotellrommet for en tur på by’n:

  «Når du går ut, la lyset stå på og la alle skapdører og baderomsdøra være åpne – og trekk dusjforhenget fra. Dersom du synes noe er forandret når du kommer tilbake; forlat rommet øyeblikkelig og be om en sikkerhetssjekk.»

Mer hotellrom
Det er mye møye med hotellrom, her er gode råd fra Travelspots:

  «Om hotellrom: Aldri aksepter et rom i første etasje. Når du kommer inn i rommet, sjekk øyeblikkelig alle vinduer og dører for skikkelige låsemekanismer. Når du har vært ute og kommer tilbake til hotellrommet, må du alltid sjekke eventuelle balkongdører, ettersom rengjøringspersonalet noen ganger åpner dørene og glemmer å lukke dem igjen. Det er heller ingen dårlig idé å sjekke under sengen og i skap og i dusjen når du kommer tilbake til rommet ditt.»

Frokost på rommet?
Ifølge GutsyWomen er frokost på rommet for en enslig kvinne ingen god idé. Du bør i hvert fall tenke over hvordan du bestiller den:

  «Ikke bruk bestillingslappene for frokost på rommet, som du henger utenfor døren på kvelden. På disse lappene må du oppgi antall gjester. Du ønsker ikke at andre skal vite at du er alene.»

Ut på tur for dagen?
Dersom du er kvinne alene på reise, og skal ut på tur for dagen, så bør du ifølge Canadas deptartement for utenrikssaker og internasjonal handel etterlate deg noen spor:

  «På utflukt for dagen? Du bør legge igjen en lapp på hotellrommet som forklarer hvor du har tenkt deg. Dersom du skulle havne i trøbbel, finnes det da i alle fall noen spor å følge.»

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer