Paradisiske strender

Late dager under en parasoll på stranda, gjerne med en drink i hånda. Det er toppen av komfort for mange blåfrosne nordmenn.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange av verdens mest kjente strender er det enten overfylte eller sperret med inngangsbilletter. Vi har funnet frem til tre steder der det eksklusive strandlivet ikke koster skjorta.

Idylliske Indonesia

- De mest idylliske strendene jeg har opplevd, ligger i Indonesia, sier Lisbeth Homlong (28) som har reist rundt i Asia nesten et halvt år til sammen.

Hun fremhever den bilfrie øya Gili Trawangan, sør for Bali, som spesielt flott.

Mye moro for lite penger på Thailands strender. Her fra Phuket.
Foto: Gunnar Homdrum
 Foto: Gunnar Homdrum
Mye moro for lite penger på Thailands strender. Her fra Phuket.
Foto: Gunnar Homdrum
Foto: Gunnar Homdrum Vis mer

- Her var det flotte strender, og det var fantastisk å snorkle og dykke her. Hele øya var bilfri, og all transport foregikk med hest og kjerre, sier Lisbeth.

Prisnivået var heller ikke avskrekkende.

- For under en hundre kroner døgnet får du en skikkelig komfortabel bungalow så å si på stranda, sier Lisbeth.

Er du i Indonesia, må man ikke glemme Bali. Ifølge guiden Budget Travel kan du leve svært billig på Bali, hvis du unngå de mest luksuriøse hotellene og områdene. Og også i de mer eksklusive strøkene har de siste års deflasjon gitt overkommelige priser.

Florida utenfor sesong

Bali er mer enn flotte hoteller og vakre strender.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Bali er mer enn flotte hoteller og vakre strender.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Budget Travel anbefaler også et besøk i Orlando, Florida. Her kan du nemlig nyte de flotte strendene, og bo billig, utenfor sesongen. På høsten er det flere slike billige perioder.

I de prisvennlige periodene er Orlando ifølge guiden billigere enn Hellas. Du kan få rom på flotte hoteller, der barna bor gratis, til rundt 250 kroner. Også leiebiler er billigere i denne perioden. Dessverre for oss nordmenn, er den amerikanske dollaren av de få valutaene som styrker seg enda mer enn den norske kronen. Det er derfor dyrere å feriere i USA med norske penger på konto nå enn for noen år tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varierte Tyrkia

Tyrkia har en rekke strender. Noen ved Middelhavet, andre ved Egeerhavet eller Svartehavet. Enkelte av disse strendene er overbefolket, andre er idylliske og stille.

Felles for alle stedene i Tyrkia er at prisene har sunket for utenlandske turister, fordi den tyrkiske lira har falt 40 prosent i verdi bare siden påske. Det vil si at Tyrkia er et betydelig billigere ferieland i år enn i fjor.