Paradis til lavpris

Et opphold i paradis er ikke så dyrt som du kanskje tror. Her er rimelige eksotiske ferier.

Vi drømmer om eksotiske palmestrender, men reiser til Syden. For de fleste av oss er det lommeboken som til syvende og sist bestemmer hvor vi tilbringer ferien. Og kritthvite palmestrender under fjerne himmelstrøk koster altfor mye ... eller?

Vi har sjekket hva det egentlig koster å ta seg en eksotisk ferie. Det er ikke så dyrt som du kanskje tror. Vi har funnet priser helt nede i 10.000 kroner for to uker på en palmestrand. Det er ikke mer enn du svir av på et par storbyhelger.

Maldivene - der skulle vi ha vøri ... Foto: Mantareiser
Maldivene - der skulle vi ha vøri ... Foto: Mantareiser Vis mer


Maldivene

I Det indiske hav, sørvest for India, ligger Maldivene, et land som består av 1.200 øyer omkranset av hvite sandstrender og korallrev. Maldivene er et yndet reisemål for turister fra hele verden som er på jakt etter det eksotiske, luksuriøse og paradisiske.

Maldivene er ingen lavprisdestinasjon, men du kan faktisk få en ukes ferie her for 10.000 kroner med Mantareiser. Da bor du i en strandbungalow på Kuredu Island Resort med halvpensjon. Dersom du vil bo på et all-inclusive hotell, kan bo i dobbeltrom på øya Meeru i stedet. En ukes ferie koster rundt 11.000 kroner.

Prisene gjelder i perioden mai-juli.

Mer info: Mantareiser

Paradisisk på Mauritius. Foto: Star Tour
Paradisisk på Mauritius. Foto: Star Tour Vis mer


Mauritius

Mauritius ligger utenfor Afrikas østkyst, øst for Madagaskar, og mangler ikke hvite strender. Snorkling, dykking og surfing er populære aktiviteter. Klarer du å rive deg vekk fra strendene, kan du dra på fotturer inn i jungelen og kanskje få øye på noen av de mange sjeldne plantene på øya.

Akkurat nå har Star Tour restplasser til en toukers ferie på Mauritius med avreise fra Oslo 14. februar til 9.995 kroner per person i dobbeltrom. Overnatting på Tamarin Bay Hotel med halvpensjon.

Mer info: Star Tour

Unge livsnytere. Foto: Trinidad & Tobago Tourism
Unge livsnytere. Foto: Trinidad & Tobago Tourism Vis mer


Tobago

Tobago utgjør halvparten av den karibiske staten Trinidad og Tobago. Crown Travel har kampanjetilbud på ukesturer til Tobago for 9.900 kroner per person i dobbeltrom. Dette er ingen vanlig strandferie. Guidede turer og båtturer er inkludert i prisen.

Prisen avhenger av at de billigste flybillettene med KLM er tilgjengelige. I karnevalsperioden i slutten av februar/begynnelsen av mars og rundt påske er flyene så godt som fulle. I øyeblikket er det lang ventetid for å få visum til Tobago, hele fire ukers ventetid på det verste. Turoperatøren anbefaler derfor at du bestiller turen i god tid.

Mer info: Crown Travel

Avslappende luksusferie på Boracay. Foto: Nami Beach Resort
Avslappende luksusferie på Boracay. Foto: Nami Beach Resort Vis mer


Boracay, Filippinene

Filippinene er et ferieparadis - og fortsatt ikke oppdaget av hordene. Øya Boracay er kjent for sine fine strender. Berg-Hansen har akkurat nå et kampanjetilbud på turer til Boracay, hvor en uke koster fra 11.986 kroner. Hotellet heter Nami Beach Villas. Det ligger i vannkanten og har eget spa. Prisen på denne pakketuren avhenger av reisetidspunkt, og kampanjen gjelder tom. 30. mars. Berg-Hansen anbefaler imidlertid opphold lenger enn syv dager, siden flyturen er såpass lang (22-24 timer).

Mer info: Berg-Hansen og Nami Beach Villas

Dagens middag er sikret! Foto: Seychelles Tourism
Dagens middag er sikret! Foto: Seychelles Tourism Vis mer


Seychellene

Seychellene ligger i Det indiske hav, et stykke ut i havet for kysten av Tanzania. Landet består av nærmere 160 øyer, og Seychellene er kjent for sitt gode klima, de flotte strendene og det krystallklare vannet.

Paradisreiser har toukers ferie med overnatting på Panorama Guesthouse for 14.240 kroner per person når to reiser sammen fra Oslo eller Stavanger. Panorama Guesthouse ligger like ved stranden Beau Vallon. Frokost er inkludert. Prisen gjelder i perioden 1. januar til 5. juli, og avhenger av at de billigste flybillettene er tilgjengelige.

Mer info: Paradisreiser

Drøm deg bort til Seychellene. Foto: Seychelles Tourism
Drøm deg bort til Seychellene. Foto: Seychelles Tourism Vis merDu kan også reise til Seychellene på egenhånd. Vi har funnet frem til at to uker på Seychellene i en selvbetjent villa koster cirka 15.000 kroner per person hvis to reiser sammen i mars måned.

I priseksempelet bor du på Blue Lagoon Chalets, som ligger på øya Mahé, en kort spasertur fra en av øyas fineste strender, Anse a la Mouche. Dette er ikke et luksusresort, men villaene er romslige og har godt utstyrte kjøkken. Du lager maten selv, men kan bestille kokk dersom du ønsker det. Rengjøring hver dag. Skal du bo hos Blue Lagoon i mer enn syv dager, betaler du ingen ekstra kostnader for transport til og fra flyplassen. Bestiller du overnattingen gjennom South Travel, koster en villa med plass til tre personer 119 euro, cirka 1.000 kroner (vi har regnet ut prisen hvis to personer reiser sammen). I tillegg kommer et bestillingsgebyr på 35 euro per person.

Air France flyr deg til Mahé fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand via Amsterdam og Paris. Reisetid: 13-16 timer, avhengig av om du må mellomlande en eller to ganger. Prisen for en tur/retur billett i mars: cirka 8.000 kroner fra Oslo, cirka 9.500 kroner fra de andre byene.

To ukers ferie koster dermed cirka 15.000 kroner fra Oslo, og 16.500 kroner fra en av de andre byene.

Mer info: Blue Lagoon og South Travel

Merk! Prisene er hentet 22. januar. Vi tar forbehold om prisendringer og utsolgte reiser. Husk at dette bare er et lite knippe turer til eksotiske reisemål som er tilgjengelige. Det finnes mange reisebyrå som selger turer, og du kan også sy sammen din egen reise. Mange resorter og hoteller er villige til å fikse transport til og fra flyplass på destinasjonen.