Panikkpriser til Syden

Vi trosser hetebølgene i Europa, og trenger oss på flyene til Syden. Det blir det høye priser av.


De siste dagene har store deler av landet fått smake sommeren, og kanskje er det like godt å holde seg hjemme nå. For alt for få lar seg skremme av varmen i Europa, og dermed fylles sydenflyene til randen. Det betyr høye priser på de få ledige plassene som finnes.

Julimareritt

Nyt sommervarmen hjemme, om du ikke er helt desperat etter badestrender og vanntemperatur over 25-tallet i juli. For det er sørgelig lesning, det som møter oss i restplasslistene for tiden. Fra 3.000 kroner må du betale for å komme deg på et fullstappet charterfly til hetebølgene syd i Europa i fellesferiemåneden. Men kanskje er det verdt det, for en smak av retsina eller slurp av raki?

>> Ukens beste restplasstilbud - fra 3.000 kroner

Flest ledige plasser finner vi på fly til Azorene, som heldigvis ikke sliter med de samme hetebølgene som fastlandseuropa. Ellers er det Hellas og Tyrkia som går igjen blant de billigste restplassene denne uken.

Nordnorsk tørke

Mens det er mulig å finne enkeltplasser ledig fra de fleste byer i Sør-Norge, er det tørke nord for Trondheim. Bor du i nord, bør du dermed satse på å nyte midtnattsola noen dager til, eller sette deg på fly eller bil til flyplasser lenger sør i landet.

Svenskeløsningen?

Din mening:

Skal du til Syden i sommer? (Avsluttet)
Nei(44%) 299
Ja, har bestilt(32%) 216
Ja, men har ikke bestilt(23%) 157
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.For skrekkslagne og somlete sydendesperanter er løsningen bare en harrytur unna. Svenskeprisene denne uken er rene gavepakken i forhold til de norske. Med start på 2.000 svenske kroner for flyreiser, og under 3.000 for turer med hotell, er det kun bomveien over Svinesund som står mellom deg og de gode reisekuppene, selv i juli.

>> Ta en svensk en i juli - priser fra 2.000 SEK

Eneste ulempen er vel at du ikke får benyttet deg av taxfreebutikken ved ankomst hjem igjen, den som åpnet 1. juli. Til gjengjeld er det vel mulig å svenskehandle litt i grensebutikkene før du vender nesa hjem igjen.

Rutefly

Glem heller ikke muligheten du har til å reise med rutefly. Mange har gode tilbud og flere ledige seter enn charterselskapene i juli.

I den forbindelse - sjekk ukens pristest på transport til og fra flyplassene i populære byer som Roma, London, Paris og Berlin.

>> Flyplasstransporten