Palmestrand i nord

...men hvor ligger den?

Publisert
Sist oppdatert

Bildet over kunne like godt vært tatt på et deilig middelhavsparadis. Palmer, mennesker som soler seg, hvit sand - ja, det ser virkelig ut som en sydenstrand.

Sannheten om hvor denne stranden ligger er en helt annen: Tenk billig kjøtt, frokostbuffet og taxfreekvote. Stranden ligger nemlig i danskebåtparadiset Frederikshavn.

<strong> Foto:</strong> Palmestranden.dk
Foto: Palmestranden.dk Vis mer


>> SE BILDER

En ordentlig syden-playa

For tre år siden tok Frederikshavns bygartner initiativ til å skape en helt ny park i byen nordmenn flest forbinder med noe helt annet en palmer og natur.

- Parken ble laget for de lokale, men den er blitt mer og mer populær blant turistene, sier Lene Høeg fra byens turistinformasjon.

Stranden er over 400 meter lang. Som en ekte syden-playa finnes det solsenger, parasoller, strandbar og badevakter.

Har du lyst til å holde deg i aktivitet finnes det mange volleyballnett i området, et av dem er plassert halvveis ut i vannet.

Ferske saker fra Danmark:
Bildespesial fra deilige Skagen
Sykkelferie i Danmark: Slik forbereder du deg

Hva skjer med palmene om vinteren?

Til sammen er rundt 90 palmer plantet på stranda. Noen av dem er opptil fire meter høye, med potensiale til å strekke seg opp til utolige 20 meters høyde.

Men som alle vet, er det ikke sommer hele året i Danmark. Hvordan klarer palmene å overleve når gradestokken sakte men sikkert viser minus?

Palmestrand i nord


Kuldegrader er overraskende nok ikke så stort problem. Røttene er beskyttet mot kulden, mens den øvre delen av palmene faktisk tåler overraskende mye. De to palmetypene som er plantet på stranden tåler henholdsvis temperaturer ned til minus fem og minus 20 grader.

Kart: Her er palmestranden

Ikke sesong

Stranden ligger omtrent 3 km utenfor Frederikshavn sentrum. Letteste måte å komme seg til stranda er selvfølgelig bil. Ellers er det ideelt å leie en sykkel å tråkke seg bort til stranden.

Men husk: Drar du til Frederikshavn nå, vil stranden være et ganske stusselig syn. Sommermånedene er selvfølgelig høysesong, så har du lyst til å spille strandvolleyball eller kose deg i bikini eller badeshorts på palmestranda, bør du vente til neste sommer.

>> SE BILDER

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer