Pakketurer for den kresne

Dagstur for 78.000 kroner må vel sies å være forbeholdt de færreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Du kan gå den lange veien til Nordpolen (1 uke), eller du kan velge lettere alternativer. Foto: Børge Ousland
Du kan gå den lange veien til Nordpolen (1 uke), eller du kan velge lettere alternativer. Foto: Børge Ousland Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Børge Ousland viser vei til Nordpolen.
Begge foto: Børge Ousland Foto: Børge Ousland
Børge Ousland viser vei til Nordpolen.
Begge foto: Børge Ousland Foto: Børge Ousland Vis mer

Det er prisen for å oppleve Nordpolen uten slit. Med slit er det enda dyrere – men da varer opplevelsen også lengre.

Nordover eller sydover; Her er reisene for deg med mer enn lommerusk i pengepungen.

På vei mot nord

Ekstreme opplevelser kan du få ved å henge deg på Børge Ousland til Nordpolen. Polfareren lever hovedsakelig av sine foredrag og bøker, men arrangerer i tillegg turer til verdens nordligste punkt. – Fordi det er morsomt, som Ousland sier til DinSide.

Alle turene går i april, og du kan velge mellom dagstur, todagers tur og uketur. Det sier seg kanskje selv at uketuren er den mest strabasiøse, og dagsturen den minst krevende; Du blir fløyet inn med fly og helikopter, og får oppleve to timer på 90 grader nord.

Alle turene går fra Longyearbyen, og fly t/r Svalbard kommer i tillegg til pakkeprisen. Dagsturen koster 78.000 kroner, todagersturen koster 94.000 kroner, og uketuren koster 116.000 kroner.

- Todagersturen er den mest populære. Dette er et helt nytt konsept i år. Mange synes nok at den lange turen blir for slitsom; man bærer tyngre, og den passer ikke alle. Todagersturen derimot passer alle, man får opplevd skruisen og gå på ski der, forteller Børge Ousland til DinSide Reise.

Opplevelsen koster

Det er ikke noen billige charterturer Ousland selger. Hundre tusen kroner for noen dager på pol-isen kan synes som mye penger for mange. Men ifølge Ousland er det alle mulige slags folk som gjør slike turer.

- Det koster litt, men det er likevel er stor opplevelse. Folk tjener ganske bra i dag, og har lyst til å gjøre noe spesielt. Jeg har inntrykk av at det er alle mulige slags folk som er med på disse turene, sier Ousland.

Selv har Ousland vært på Nordpolen syv ganger. Han har arrangert kommersielle turer fire ganger tidligere. Dette har vært den lange turen, hvor du går inn fra 89 grader til Nordpolen. I år er første året det arrangeres todagers- og dagsturer, og første gang turene går fra Svalbard. Ousland planlegger å fortsette med å vise vanlige folk Nordpolen, men ikke i noen utbredt stil.

- Dette er nisjereiser, og kommer aldri til å bli noe masseopplegg. Jeg vil ha det tett, nært og eksklusivt, sier polfarer Ousland, som gleder seg til hver nordpoltur.

  • Safari, cruise og fjellturer - her finner du flere eventyr.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!