Strendene i Kish er populære. De er også inndelte i en herre- og dameavdeling.<br />
<i>Foto: Tone Lind Jørgensen</i> Foto: Tone Lind Jørgensen
Strendene i Kish er populære. De er også inndelte i en herre- og dameavdeling.
Foto: Tone Lind Jørgensen Foto: Tone Lind JørgensenVis mer

Pakketur til Iran

Den første pakkereisen til Iran går i påsken 2001. De som blir med kan besøke Irans eldste kulturskatter, og den hektiske og moderne hovedstaden Teheran.

Nystartede Excellent Travel har valgt Iran som en av sine destinasjoner og har store forventninger.

- Iran er et skattkammer hva historie, folk og kultur angår. Mange har reist langt og mye, men få har vært i Iran. Vi vil også arrangere reiser for næringsdrivende som ønsker å se på mulighetene i landet, sier Milos Andric, direktør i Excellent Travel, til DinSide.

Gutta på tur

Gutta på tur besøkte nylig Iran og var henrykte over møtet med orientalsk gjestfrihet og glede i det tidligere svært lukkede landet.

- I forkant av reisen ble vi kontaktet av to iranske kjøpmenn som sa at vi burde reise til Iran, forteller Arne Hjeltnes til DinSide.

- Kjøpmennene la opp turen for oss, og da vi kom på flyplassen ble vi møtt av en skokk av kjøpmennenes fettere. Og rundt på alle flyplassene vi kom til, stod det fettere av naboene og ventet. Vi hadde ventet svartkledde folk som brente amerikanske flagg, men slik var det ikke. Det var jomfruelig land vi møtte, men likevel svært moderne. Kvinner er pålagt å gå med skaut, men det de gikk med var silkeskjerf fra Yves Saint Laurent.

Sammensatt og shizofrent

Første stopp på Iran-reisen er Teheran. Ferden går videre derfra til Isfahan, som kaller seg Østens Paris. Byen er kjent for sin skjønne og gjennomplanlagte arkitektur. Videre blir en rekke steder besøkt. Irans svar på Kanariøyene, taxfree-havnen Kish, er et disse stedene. Hit drar iranerne for å shoppe, bade, dykke og nyte livet. En norsk reiseleder er med på hele pakkereisen. Turen som går over tretten dager koster kr 23.550. Excellent er ikke de eneste som ser muligheten i dette eksotiske reisemålet. Select Tours arrangerer også sin første pakketur til Iran til neste år.

Uvanlig

Excellent Travel startet opp for syv måneder siden og vil være i full drift fra nyttår. Selskapet satser på reiser langt utenfor allfarvei, Etiopia, Peru, Argentina og byer som Beirut, Damaskus og Marrakech. Den ferske turoperatørens katalog kommer i desember.

Ut på tur?

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.