Pakketur med tog

Star Tour kaster seg på miljøbølgen og lanserer pakketurer med tog.

Første turen tøffer ut av Oslo S allerede 25. mai, i retning Gardasjøen i Nord-Italia. I alt vil Star Tour tilby fem slike 10-dagersturer i løpet av mai/juni. Fra neste sommer vil tilbudet utvides, og reisende vil sannsynligvis kunne reise på togferie til Kroatia, og noen av de europeiske storbyene.

- Dette er veldig spennende. Første pakketur med tog går til Gardasjøen, med tog via Sverige og Berlin, sier Lena Petersson i Star Tour.

Vakre Gardasjøen i Nord-Italia ligger 1 1/2 dag unna med tog. Foto: Star Tour
Vakre Gardasjøen i Nord-Italia ligger 1 1/2 dag unna med tog. Foto: Star Tour Vis mer

Pakketur med tog

Kunne du tenke deg å dra på pakketur med tog? (Avsluttet)
Ja, absolutt(75%) 374
Muligens, hvis det ikke tok for lang tid(13%) 64
Nei, jeg tar heller fly(12%) 60
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Hun forklarer at det tar 1 1/2 døgn å reise med toget ned til Verona og Gardasjøen, og at man
får en uke der nede på et utvalg hoteller fordelt i tre forskjellige landsbyer, før turen går hjemover igjen.

Passasjerene vil bli fulgt av en togvert fra Malmø til München, og det vil være en vanlig reiselederservice ved Gardasjøen. Passasjerene sover i liggevogn for fire eller seks personer, men kan betale litt ekstra, og få en sovekupé for to personer.

- Vi tror at dette er et flott alternativ for både barnefamilier med barn fra rundt ti år, for par, og for det jeg kaller "Rolling Stones"-generasjonen, som har vært på togreise i sin ungdom, men foretrekker litt mer organiserte former nå. Og selvsagt for alle som ønsker et alternativ til fly, enten av miljøårsaker, eller fordi de er redde for å fly, sier Petersson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakketuren er et samarbeid mellom Star Tour og NSB. Inkludert i pakken, kommer et togreisepass som er gyldig for fem dager i løpet av en tidagersperiode. Fire dager blir brukt på reisen til og fra Gardasjøen, mens den siste dagen for eksempel kan brukes til en dagstur til Venezia.

Star Tour lanserte togpakkene i Sverige rett før påske, og responsen har vært god. Petersson tror dette vil slå an også i Norge.

- Vi har cirka 100 plasser fordelt på de fem turene nå i juni, og ser på om vi skal arrangere togpakkene i juli, også. Uansett vil vi utvide tilbudet neste sommer.

Det er ikke uten grunn Star Tour nå satser på miljøvennlige pakketurer. En nylig undersøkelse gjennomført på oppdrag for turoperatøren, viste at 74 prosent av de spurte betegnet seg som alt fra litt til veldig miljøengasjerte, mens 65 prosent mente det var viktig at reisearrangøren er miljøvennlig.

Behagelig slow travel

- Med disse pakketurene starter ferien på Oslo S. Du kan ta med deg brusen din ombord, og behøver ikke møte opp før 15 minutter før avgang, lokker Åge-Christoffer Lunderby, informasjonssjef i NSB.

Fra Oslo til Gøteborg går reisen med NSB Komfort, før andre togselskaper overtar nedover i Europa.

- Når du setter deg på toget, renner stresset av. Da er det bare å sitte der og slappe av og nyte landskapet, sier Lunderby.

- Dette er jo en form for slow travel. Mens du ellers kanskje bruker et par dager av ferien på å "lande", kommer du frem i feriemodus, sier Petersson i Star Tour.

Prisen på 10-dagersturen til Gardasjøen koster fra 3.945 kroner. Billetter kan bestilles fra onsdag 9. mai via Star Tours telefonbestilling (ikke via nett foreløpig).