Pågripelse etter evakuering på Heathrow

London (NTB-Reuters-AFP): En terrormistenkt mann er pågrepet etter at en terminal ble evakuert på Heathrow-flyplassen i London tirsdag på grunn av en mistenkelig sekk.

En mann løp inn i terminal 2 og slapp sekken i innsjekkingsområdet, sier flyplassansatte. Ifølge en talsmann fra London-politiet ble sekken oppdaget rundt klokka 14 (norsk tid) tirsdag ettermiddag.

Terminalen ble ifølge politiet evakuert som en forholdsregel, og vitner meldte om at passasjerer ble holdt på en avstand på om lag 300 meter. En administrasjonsbygning i nærheten ble også evakuert.

- En terrormistenkt mann er pågrepet i forbindelse med denne hendelsen, sier en talskvinne for politiet.

En anonym flyplasskilde sier til nyhetsbyrået Reuters at en test påviste eksplosiver i sekken, men at det ikke var snakk om en bombe. Politiet har foreløpig ikke kommentert hvorvidt sekken inneholdt eksplosiver.

Tirsdag kveld ble passasjerer sluppet inn på terminalen igjen etter at sekken var sjekket og klarert av politispesialister.

Terminal 2 betjener flyginger til Europa. En talskvinne fra den britiske lufthavnoperatøren BAA sier det er ventet at evakueringen vil føre til forstyrrelser i flytrafikken. (©NTB)

uvakt@ntb.no