På tur til Tyskland

Color Lines rute til Kiel er den eneste fergeruten fra Norge til Tyskland.

M/S Kronprins Harald ved Hjortneskaia i Oslo.
M/S Kronprins Harald ved Hjortneskaia i Oslo. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Til Kiel er det M/S Kronprins Harald og M/S Prinsesse Ragnhild som står for transporten. Fergen går hver dag, hele uken. Avgang går fra Hjortneskaia i Oslo klokken 1330, og du ankommer Kiel klokken 0930 neste dag. Båten går tilbake fra Kiel klokken 1400 og kommer til Oslo 0930.

Harde fakta

Kronprins Harald har 438 lugarer med 1.428 sengeplasser. Den kan også ta 700 biler. Båten ble bygget i 1987, og har gått i Kielruten hele tiden siden den gang. Om bord er det 150 ansatte, fra stuepiker til offiserer, som holder propellene i gang til enhver tid. I fjor fraktet Kielfergene nesten 600.000 passasjerer til og fra Tyskland. Omkring 40 prosent av disse er fra Tyskland. Ruten til Kiel feiret i år 40 års jubileum.

Lugarer og priser

Alle lugarer ligger fra dekk fem og oppover. Det betyr at du ikke trenger å sove under bildekket, selv om du velger billigste lugar. De enkleste lugarene er på åtte kvadratmeter, og de har fra to til fire sengeplasser. Slike lugarer får du både innvendig og utvendig, og de koster fra 1.100 kroner per person per vei. Om bord finnes det også seks lugarer tilpasset funksjonshemmede. Disse er på størrelse med trestjerners lugarene, cirka ni kvadratmeter. Vil du bo enda romsligere velger du firestjerners, 13 kvadrat i høyden med vinduer buksepresse, minibar, hårtørker og radio. Priser fra 1.760 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du ta den helt ut, velger du en av de tolv lugarene i Color Class, eller en av de to rederlugarene. Color Class har ett rom, rederlugarene to. Begge har fri minibar, tv, radio, buksepresse og hårtørker. I tillegg er frokost inkludert. Priser fra 2.260 på Color Class og 2.610 for rederlugarene tur/retur med samme båt. (Lavsesong, midtuke.) Reiser du kun én vei, må du ut med nesten det samme: 2.200 og 2.560.

Bildene finner du her.