På tur med ørkenens skip

Du kan besøke ørkenen med både tradisjonelle og moderne fremkomstmidler.

Du kan dra på tur med ørkenes skip. Foto: Ken Hansen
Du kan dra på tur med ørkenes skip. Foto: Ken Hansen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle hotellene i byen har avtale med en av de mange jeep- og kamelsafarifirmaene. Men her er det lett å bli skuffet. De største firmaene kjører jeepene nærmest i kø langs velbrukte grusveier til såkalte "ekte beduinleire" hvor du leies rundt teltet på en kamel.

Ørken uten sanddyner

Vi nordboere har også en litt forskrudd ide om hva ørken egentlig er. Derfor er det lett å bli skuffet over Negev-ørkenen dersom forventningene skriker etter enorme sand-dyner og stekende hete. Betegnelsen "ørken" har med nedbør å gjøre, ikke antall sandkorn. Stekende hete er imidlertid "nesten" alltid garantert.

Sand i Sinai

Dersom det er sanddyner du er ute etter, så forsikre deg om at det er Sinai-ørkenen i Egypt du skal til. Riktignok finnes det områder av Negev-ørkenen med store sanddyner men de er langt unna Eilat, langt unna.

Problemet for den virkelig ekte ørken- og beduin opplevelsen er at Negev er mer tilgjengelig enn Sinai og derfor reklamerer guidene og hotellene mer for Negev-løsningen enn for Sinai. Så er det da også bare et fåtall av guidene som tilbyr Sinai som reisemål. En av de få som vi møtte, er Erez Herrnstadt med 20-års erfaring som guide i Sinai (www.ecodesertours.com).

Råd: Ikke hopp på første mulighet. Sjekk litt rundt. Turistkontoret er en sikker og nøktern kilde. Valget er ditt uansett om du vil ha en halvdags safari eller to-dagers med overnatting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om å bade i Dødehavet. Finn også ut mer om vannlivet blant koraller og delfiner i Rødehavet.