Malaysia var nesten like populært som Thailand i 1999, og det landet av de ti på listen med høyest vekst i turisttrafikken fra året før.<br />
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Malaysia var nesten like populært som Thailand i 1999, og det landet av de ti på listen med høyest vekst i turisttrafikken fra året før.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag ScheveVis mer

På topp i budsjettvennlige Asia

Kina og Thailand ligger høyt på listen, men av de ti mest besøkte turistmålene i det østasiatiske stillehavsområdet, finner vi flere overraskelser. Har du vært på disse stedene?

Asia og Stillehavet øker stadig sin tiltrekning på turistene. Eksotiske kulturer, land med overdådige mengder av historiske byggverk, lave priser og god service trekker flere og flere reisende til området. Også Ola Dunk har oppdaget Østens magnetiske tiltrekningskraft. På få år har Thailand seilet opp som ett av nordmenns aller mest populære reisemål.

Ti på topp

Smilets land hevder seg også godt på listen over de mest populære reisemålene for turister i det østlige Asias stillehavsregion, med en tredjeplass. Aller øverst troner imidlertid Kina på en suveren førsteplass. Og som klar nummer to kommer Hong Kong som har hatt en formidabel økning i turisttrafikken etter at de ble overtatt av Kina.

Her er Verdens Turistorganisasjons (WTO) liste over de ti mest populære destinasjonene i dette området i 1999. (Klikker du på stedsnavnet kan du se bilder derfra.)

  1. Kina – 27 millioner besøkende

  2. Hong Kong – 11,3 millioner besøkende

  3. Thailand – 8,6 millioner besøkende

  4. Malaysia – 7,9 millioner besøkende

  5. Singapore – 6,2 millioner besøkende

  6. Macau – 4,7 millioner besøkende

  7. Indonesia – 4,7 millioner besøkende

  8. Sør-Korea – 4,6 millioner besøkende

  9. Australia – 4,4 millioner besøkende

  10. Japan – 4,4 millioner besøkende

Endringer

Malaysia har blitt nesten like stort som Thailand etter en formidabel vekst, men det spørs om stillingen holder dette året, etter uroen og kidnappingene i grenseområdene mot Filippinene. Australia vil sannsynligvis stige i gradene i neste års statistikk på grunn av OL-effekten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innen år 2020 regner WTO med at hver fjerde turist på verdensbasis vil velge et land i denne regionen. Det er altså ikke bare nordmenn som har oppdaget områdets verdier som reisemål.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.