På storbyferie for 100,-

Gresset spirer og knoppene brister og alarmbjellene ringer for miljøet. En av synderne er den økende flytrafikken. Vi viser deg hvordan du reiser på storbyferie uten å fly. Tur/retur-billetten behøver ikke koste mer enn 98 kroner!

 Foto: Henrik Stenberg/Visit Copenhagen
Foto: Henrik Stenberg/Visit Copenhagen Vis mer


Storbyferier er blitt en nødvendig luksus vi unner oss både en, to og tre ganger i året. Hvordan skal vi fortsette med det i disse tider da miljøbevissthet står høyt på agendaen?

Det virker som om folk begynner å bli mer bevisste på hvilken innvirkning alle flyreisene har på miljøet. Klimabillettene alle kan kjøpe for å betale for co2-syndene sine når de er ute og flyr, har slått bedre an enn Framtiden i våre hender og Naturvernforbundet håpet på. Organisasjonene bruker pengene på co2-reduserende prosjekt i u-land. Nå har dessuten regjeringen bestemt at de skal betale klimabilletter for alle innenlands tjenestereiser.

Hva med deg?

Men har du noen muligheter hvis du ikke vil ta fly i det hele tatt? Ja, hvis du reiser fra en av storbyene, har du det, men du vil bruke lenger tid, og i noen tilfeller måtte betale mer for reisen. Men i mange tilfeller er det overraskende billig å reise på andre måter enn med fly.

>>Til Stockholm for 300 kroner
>>Til Newcastle for 476 kroner
>>Til København for 98 kroner
>>Til Gøteborg for 98 kroner
>>Pakketur til Aalborg for 900 kroner
>>Pakketur til Århus for 810 kroner