På ski i sommer

SOMMER OG SNØ: For de virkelige skientusiastene er ikke vintersesongen lang nok. Heldigvis finnes det en rekke steder å dra for den som ikke orker tanken på flere måneder uten ski på beina.

Det er null problem å teste skiformen i sommer. (Foto: Stubaier Gletcherbahn) Foto: Stubaier Gletcherbahn, Turistinfo Vis mer

På ski i sommer

  1. Sommerski i Europa


Det er ikke så mange sommerskianlegg i Norge, men det finnes i hvert fall noen å velge mellom. Det er oppe på isbreene du må dra for å finne Kong Vinter i juli.

Her samles de hardbarka ski- og snowboardentusiastene for å holde form og teknikk i hevd til neste vintersesong. Det går ikke an å sammenligne tilbudet ved sommeranleggene med vinteranleggene, men det er ikke verst å ha mulighet til å teste telemarksvingen midt på sommeren, likevel.

Følg med på de respektive skisentrenes hjemmesider, det foregår flere skiarrangementer utover sommeren. Norges beste utøvere har ofte sommersamlinger på de forskjellige sommerskisentrene.

TIPS: Husk solbriller og solkrem! Sommersol pluss snø er en god oppskrift for solbrenthet.

Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Stryn Sommarskisenter

Stryn Sommarskisenter er en klassiker og det største sommeranlegget vi har. Rekordmye snø gjør denne sommeren til en drømmesesong, men det betyr også fare for ras. Ring og forhør deg før du vender nesa mot det fagre Vestlandet. Senteret ligger 1.065 m.o.h. på Tystigbreen, og med de to heisene kan du komme deg opp i 1.600 meters høyde.

Stryn kan skilte med både terrengpark for snowboardere og jibbere (som driver med ekstremhopp) og åtte nedfarter i forskjellig vanskelighetsgrad.

For å komme deg til Stryn kan du kjøre Nordfjordekspressen eller Møreekspressen som går fra Oslo, eller Ekspressbussen Bergen - Trondheim. Skibussen tar deg med opp til selve skisenteret.

Traséer: Åtte nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.600 m.o.h.
Høydeforskjell: 545 meter
Pris dagskort: 290 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter, ti kilometer langrennsløyper

Ekstern lenke:
Stryn Sommarskisenter

Folgefonna Sommerskisenter

Som navnet tilsier ligger skisenteret på Norges tredje største isbre. Nærmere bestemt på nordsiden. I tillegg til alpine nedfarter og egne traseer for snowboardere, har Folgefonna også langrennsløyper som prepareres etter bestilling.

Det går buss fra Bergen til Jondalen. Det går skibusser fra Jondal opp til skisenteret. Kommer du fra Østlandet, må du kjøre bil.

Traséer: Alpine nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.450 m.o.h.
Høydeforskjell: 250 meter
Pris dagskort: 280 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter og langrennsløyper.

Ekstern lenke:
Folgefonna Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger ved Juvbreen, fem kilometer fra Galdhøpiggen. Senteret har bare én nedfart, men ligger på en bred og fin isbre, så det burde ikke bli trangt om plassen.

For å komme deg til Galdhøpiggen Sommarskisenter kan du ta Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Gudbrandsdalekspressen til Lom.

Traséer: Én nedfart
Høyeste punkt: 2.200 m.o.h.
Høydeforskjell: 350 meter
Pris dagskort: 285 kroner
Annet: Kafeteria og toaletter. Muligheter for guidede turer til Galdhøpiggen.

Ekstern lenke:
Galdhøpiggen Sommerskisenter

Sognefjellet Sommarskisenter

Sognefjellet Sommarskisenter har bare langrennsløyper, og er et yndet sommermål for langrennsentusiastene, som har til sammen ti kilometer løypenett å gå i. Det er også mulig å trene skiskyting. Senteret er populært blant de aktive langrennsløperne.

For å komme deg til Sognefjellet Sommarskisenter kan du ta Gudbrandsdalekspressen, Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Nordmørsekpressen til Otta, og buss videre derfra. Du kan også ta toget til Otta.

Ekstern lenke:
Sognefjellet Sommarskisenter

Ta med sommerskiene til Europa