På sjekker'n i Marokko

Tusenvis av unge møtes til helgen i Marokko. Formål: Å finne en ektefelle.

Lyst til å se hvordan det går for seg når tusenvis av mennesker møtes på festival for å bli spleiset?

Imilchil Wedding Festival

En noe uvant løsning med massebryllup for oss nordmenn. Men det kan jo være spennende å se hvordan det foregår... Vis mer

De aller fleste har vel hørt om arrangerte ekteskap. Helgens begivenhet er en ny variant av denne gamle tradisjonen. Det moderne Marokko har en blanding av arabisk, afrikansk og europeisk innflytelse. Arrangert ekteskap er ikke omtalt direkte i Koranen, men er en del av kulturen. Formålet er at unge mennesker med forskjellig bakgrunn skal møtes – dog under tilsyn av foreldrene...

Atlasfjellene

Hvor foregår det hele? Vil du være tilskuer må du sette kursen mot Imilchil i Atlasfjellene. Ait Hdidou, nomadestammen som holder til i landsbyen, arrangerer festivalen hvert år. Her setter deltakerne opp tusenvis av telt. Det hele virker som en eneste stor markedsplass! Selv om ekteskap er hovedessensen, er det mye annet som foregår. Med religiøse seremonier, folkemusikk og dansing blir det en liv i leiren. Mennesker fra forskjellige regioner har særegne oppvisninger og utstillinger fra sitt distrikt. Kjente sanger fremføres, og dansere iført sin lokale drakt akkompagneres av gode musikere.

Man kan også overvære bryllup med de skikkene og tradisjonene nomadestammen har. Et Aid Hdidou-bryllup er mer enn to mennesker som forplikter seg. Det har også sosiokulturelle og økonomiske aspekter hvor jordbruk er stikkordet. Dette har altså vanlige turister tilgang til – en unik mulighet til å oppleve noe utenom det vanlige. For de som er interessert, finnes det også muligheter til å bli med på diverse utflukter.

Brudepar, sauer og geiter

Kameler, geiter, aper og sauer er ikke et sjeldent syn i Imilchil denne helgen. Mange har med familiens husdyr, noen for å selge dem. På markedet finner man det meste. Nye og brukte klær, dyr og håndverk av alle slag. Det er også vanlig med bytte og salg av jordbruksredskaper. Så har du lyst på et dypdykk i marokkansk kultur til helgen, er definitivt Atlasfjellene stedet å være!

Billig reise?

Klar for ferie uten giftepress? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!