På restplassloffen med barn

Familien Hermansen på fire bestilte to dager før avreise og betalte 5.600 kroner for to uker på Fuerteventura. Men charterselskapene fraråder barnefamiliene å kjøpe uspesifiserte reiser.

Hege Hermansen har reist uspsifisert med sine to små barn to ganger. <br />
<I>Foto: Privat</I>
Hege Hermansen har reist uspsifisert med sine to små barn to ganger.
Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har reist uspesifisert med mine to barn og kan anbefale andre å gjøre det, sier en fornøyd tobarnsmamma, Hege Hermansen (29) fra Kløfta til DinSide Reise.

Første gang Hege Hermansen reiste på uspesifisert Sydentur var minstemann bare tre måneder. Da gikk turen til Kreta. Seks måneder senere var de klare for mer sol og la turen til Kanariøya Fuerteventura.

- Vi bestemte oss for å reise tirsdag og dro torsdag, to dager senere. For denne turen betalte vi 5.600 kroner for hele familien til sammen. Vi ble innlosjert på Spies' anlegg i en stor leilighet med to soverom, kjøkken, stue og balkong med utsikt til hotellanlegget. Det var kjempefint, sier Hermansen.

Hvis-hvis-situasjon

DinSide Reise ringte Saga Solreiser og Star Tours billettbestilling for å høre hva selgerne har å si. Hos begge charteroperatørene var meldingene at den som bestiller uspesifisert ikke vet hva han får av hotell.

- Å reise uspesifisert er en hvis-hvis-situasjon, sier Saga Solreisers informasjonsdirektør Anne Lise Sørli.
- Å reise uspesifisert er en hvis-hvis-situasjon, sier Saga Solreisers informasjonsdirektør Anne Lise Sørli. Vis mer

- Vi bestiller ikke nytt bosted til en familie når vi allerede har kjøpt inn hotellplasser, sa salgskonsulenten hos Saga Solreiser.

- Det tas ikke hensyn til om man er familie når en bestiller restplassreiser, sa Star Tours konsulent.

Saga Solreisers informasjonsdirektør, Anne Lise Sørli, sier at grunnen til at selskapet er forsiktige med å anbefale familier å reise uspesifisert er at reisefølget risikerer å bli splittet opp. Sørli sier også at sjansene for å en god uspesifisert reise ikke har noe med sesonger å gjøre.

- Det hele er avhengig av hva som er kjøpt inn og hva som er solgt for sesongen. Man kan si det er en hvis-hvis-situasjon, sier Sørli.

Hun sier også at det ikke finnes minstestandarder på hotellrommene som selges på de uspesifiserte reisene.

- Man kan risikere å måtte bo på rom med flere personer. Det er likevel mulig å kjøpe seg opp slik at du er garantert bad og toalett på rommet, sier informasjonsdirektøren.

Sørli sier også at klagene på de solgte restplassene ikke er flere enn på reiser som er kjøpt til full pris.

Sparer penger

- Jeg kommer til å reise uspesifisert helt til jeg får en dårlig opplevelse. Så lenge ungene er små og man er fleksible sparer man utrolig mye penger på denne reisemåten, slår tobarnsmora fra Kløfta fast.

- Det eneste jeg har vært bekymret for på våre reiser er trykket når flyet letter og lander. Da kan nemlig de små få vondt i ørene. Men da får en jo sørge for å ha puppen eller smokken klar.

 • Leter du etter billige reiser? Du trenger ikke lete lenger - vi finner dem for deg!
 • Mer om barn på reise

 • Med baby på langtur

 • Småbarnsforeldre - utsett utenlandsreisen

 • Tretten år på trettitre fot

 • Med barn som døråpnere
 • Klar for et godt reisetilbud?

  I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.