Journalisten fra Svenska Dagbladet lot seg imponere av Besseggen. Foto: Wikipedia
Journalisten fra Svenska Dagbladet lot seg imponere av Besseggen. Foto: WikipediaVis mer

- På norsk betyr fjellvandring nytelse

Svensk avis lovpriser norsk fjellferie.

"Nordmenns holdning til fjellvandring staves "velbehag",", skriver den svenske journalisten som sammen med familien har vært i Jotunheimen på fjellferie.

Hun skryter av den vakre norske naturen, fellesskapet mellom vandrere og den gode maten på turisthyttene i artikkelen i Svenska Dagbladet.

"Det drikkes kald øl i kveldssolen, kart studeres og gnagsår plastres om, barna spiser is og leker gjemsel, og stemningen er varm og avslappet."

Journalisten og resten av familien har tatt turen til Gjendesheim i Jotunheimen, og begynner med det mange mener er Norges flotteste fjelltur - Besseggen. Dette er forresten en av Norges ti mest populære fjellturer, og en rute alle med normal fysikk kan klare.

Videre fortsetter den svenske ekspedisjonen til Spiterstulen. Herfra tar de turen opp til Galdhøpiggen, som med sine 2.469 høydemetre er Norges høyeste fjell. Aketuren i snøen nedover igjen er prikken over i'en for den svenske gjengen, som alle er enige om at det var en fin tur...

Les hele artikkelen og se bildene hos Svenska Dagbladet.

Lyst til å dra på fjelltur i sommer? Se hvilke turer Den Norske Turistforeningen trekker frem som Norges fineste fjellturer.

God mat på fjellet

De betjente turisthyttene har i løpet av de siste årene lagt større vekt på å servere gjestene god mat basert på lokale råvarer. Blant annet har Nørstedalseter vektlagt gourmetmat av lokale råvarer i sin meny. Også Haukeliseter har fokus på gode matopplevelser, og arrangerer sågar en gourmethelt i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen