På nett med flymat

Skal du ut å reise og lurer på hva du kan forvente deg av flymaten? Sjekk nettstedet AirlineMeals.net – her er anmeldelser av mat fra mer enn 100 flyselskaper verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frossen laks, delikat sjokoladekake, eller tre tørre kjeks? Hva du får utlevert av føde på flyreisen – og ikke minst hvordan den smaker, er gjerne forbundet med en viss grad av spenning.

Nettsiden AirlineMeals gir uretusjerte bilder og menigmanns vurderinger av luftige måltider, fra All Nippon Airways til Alaska Airlines, El Al og Transavia.

SAS og Braathens

Du finner både SAS og Braathens på den originale nettsiden; Braathens er representert med to måltider, og SAS med fem. Noen av måltidene er kun vist med bilde, mens andre er nøye vurdert og karaktersatt. SAS har for eksempel fått på pukkelen så det holder ved ett tilfelle, over et måltid på en flyvning fra Stockholm til London i juli i år. Sluttkarakteren på hele måltidet er 2 – og når toppkarakteren er 10, er det vel ikke akkurat noe å skryte av. Den lite begeistrede reisende skriver blant annet:

«Vel, denne maten ser superb ut. Topp skåre til SAS for presentasjonen. Men akk, det faktiske innholdet var elendig – et av de verste måltidene jeg har spist hos SAS på lang tid (…)»
(Sitat fra nettsiden airlinemeals.net, fritt oversatt.)

Det er selvsagt ikke bare de negative opplevelsene og flymåltidene som er omtalt – SAS får for eksempel toppskåre av andre flyreisende, og får rosende karakteristikker som:

«Ypperlig måltid for kun en to timers flytur, SK overgår forventningene igjen.»

Billigflyselskapene er også representert på nettsiden dedikert til flymat, på tross av at mange av disse ikke har servering på sine flyvninger. Det som er avbildet er nettopp det som møter deg på en flyvning med billigselskapet: Et tomt bord …

 • Her finner du nettsiden AirlineMeals
 • Sjekk også vår test av flymat.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!