På nett i leiebilen

Avis Bilutleie i USA tilbyr nå mobilt bredbånd i sine biler. Den trådløse enheten skal også kunne taes med ut av bilen og der du måtte ønske å koble deg på nettet.

Avis hevder at den trådløse Wi-Fi-enhet i bilene skal gi tilgang til internett nær sagt over alt. Den kan lett tas ut av bilen og inn på hotellrom, kafeer, eller hjemme i stuen. Noe som skal gi deg konstant bredbåndtilgang uansett hvor du befinner deg.

Tjenesten ble lansert av Avis i samarbeide med IT-leverandøren Autonet Mobile i USA tidligere denne måneden. Det skal være verdens første permanente bredbåndstilgang for bruk i bil. For 11 dollar dagen – ca 70 norske kroner – kan du leie Wi-Fi-enheten. Tilbudet skal gi leiebilkundene mulighet til å benytte seg av alle tjenester på internett.

Brukerne trenger ikke noe spesielt utstyr eller programvare utover den leide Wi-Fi-enheten. Den plugges enkelt i sigarettenneren, og er deretter klar for bruk. Den skal være kompatibel med alle trådløse enheter så som bærbare PC’er, Mac’er og PDA’er.

- Infrastrukturen for dette systemet er ennå ikke utbygd i Norge, men så snart den er på plass vil vi vurdere systemet også for bruk her til lands, sier Dag André Johansen, leder for Avis i Skandinavia.

Andre nyheter fra DinSide Reise: