På loffen med hest og vogn

Glad i hest, natur, landsbyliv og godt øl? Dra på loffen i Irland med hest og vogn.

Hypp! Bedagelig reisetempo med én hestekraft gjennom Irlands grønne landskap. <br />
<br />
<i>Foto: Clissmann Horse Caravan</i> Foto: Clissmann Horse Caravan
Hypp! Bedagelig reisetempo med én hestekraft gjennom Irlands grønne landskap.

Foto: Clissmann Horse Caravan Foto: Clissmann Horse Caravan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clissmann Horse Caravans leier ut hest og vogn på ukesbasis, så du og familien kan prøve dere som ekte loffere i ferien. Hesten er av typen Irish draught, en kraftig arbeidshest, mens vogna er en av det eldre slaget, men med både sengeplasser til fire og kjøkkenkrok.

Her er det altså bare å sette i vei langs ruta familien Clissmann setter opp. Om natten stopper dere ved forskjellige gårder og puber, der hesten får gresse og hvile seg, og dere kan låne bad og toalett.

Hestene er snille som dagen er lang, og lette å bli bestis med. Foto: Clissmann Horse Caravans Foto: Clissmann Horse Caravans
Hestene er snille som dagen er lang, og lette å bli bestis med. Foto: Clissmann Horse Caravans Foto: Clissmann Horse Caravans Vis mer


Hvis hesten streiker ...

Dere trenger ikke ha erfaring med hest fra før av - 70 prosent av de som leier har ikke det, og familien Clissmann har en døgnåpen service dere kan ringe dersom dere er usikker på noe, eller det skjer noe med hest eller vogn. Det sier seg selv at hestene er snille og veloppdragne - men det er viktig at de behandles pent. En hest klarer å dra en vogn med fire personer omtrent 12 kilometer per dag.

Det er også mulig å leie ridehester i tillegg, slik at ungene kan prøve seg litt på hesteryggen, også.

Rutene går i County Wicklow, som ligger litt sør for Dublin. Wicklow har vakker natur og mange hyggelige landsbyer. Du velger selv om du vil loffe langs kysten, loffe mellom de forskjellige landsbyfestivalene som arrangeres om sommeren, eller nyte naturen i heiene.

Hva koster det?

En ukes leie koster 740 euro, cirka 5.800 kroner. Leie av fasiliteter på gårder eller puber kommer i tillegg, og koster rundt 20 euro per natt, cirka 160 kroner. Maten kjøper dere selv og tilbereder i vognas kjøkken.

For å komme deg til Clissmanns gård flyr du til Dublin, og tar tog eller buss derfra. SAS Braathens flyr direkte fra Oslo for ca. 1.400 kroner tur/retur. Du kan også fly Ryanair, men da må du bytte fly på Stansted, i Glasgow eller i Newcastle. (Husk! Med Ryanair må du kjøpe to separate billetter.)

På nett:
Clissmann Horse Caravans
Visit Wicklow

Relaterte artikler:

Fjellferie høyt til hest
Rock n’ stroll trail i Dublin
Knallsterk whiskyferie i Skottland
Eventyrlige New Forrest