På Kypros er det 25 grader nå

Og du kommer deg dit for en slikk og ingenting.

 Foto: SXC
Foto: SXCVis mer

Kulda har virkelig bitt seg fast over hele landet. Mange steder har kulderekorder for november måned blitt slått. Hvis det fortsetter slik, blir det en lang vinter ...

Det var bare blå temperaturer på norgeskartet da Gislefoss presenterte værmeldingen i går, men da han viste tv-seerne europakartet, ble øynene helt ubevisst trukket mot den røde prikken som lå pent plassert i Middelhavets østre hjørne: 25 grader på Kypros! Det var DER vi skulle vøri nå!

Og en kollega her i Aller Internett har akkurat vært på Kypros. Han kom med stadige statusrapporter hvor han meldte at han satt i bare t-skjorten på uterestauranten på kveldstid. Ble vi kolleger misunnelige? Jepp.

Den gode nyheten er at dersom du har mulighet til å ta deg ferie nå i førjulstiden, eller vil ferie jul i varmen, så koster en ferietur til Kyrpos latterlig lite. Under ser du restplassene vi fant:

Førjulsferie
1/12 kan du sette deg på et fly fra Bergen til Kypros og tilbringe hele 19 dager i en ettromsleilighet på øya. Da rekker du hjem til tradisjonell julefeiring. Det er Vitaltour som tilbyr dette for bare 1995 kroner.

Jul og nyttår
Hvis du vil ferie jul og nyttår på Kypros, kan du reise fra Oslo eller Bergen 20/12 og tilbringe to uker i en ettromsleilighet i Ayia Napa. Det koster hhv. 2795 eller 2995 kroner med Vitaltours. (Du kan også reise fra Oslo med Ving eller Star Tour for omtrent samme pris).

Merk at du ikke er garantert 25 grader på Kypros i julen. Gjennomsnittstemperaturen for desember er noen grader lavere enn november, men det pleier vanligvis å være temperaturer på over 20 grader på dagtid også i årets siste måned.

Fra Gran Canaria. Foto: Nelly Freitas
Fra Gran Canaria. Foto: Nelly Freitas Vis mer


Hopp på tur til Kanariøyene

Det er ikke bare på Kypros det er behagelige temperaturer nå. På Kanariøyene ligger tempeaturene på et par grader over 20-tallet. Her er det et stort utvalg restplasser tilgjengelige. Vi har plukket ut et lite utvalg:

Reis i helgen
Reiser du allerede denne helgen (27.-28. nov), og blir en uke eller to, koster en uspesifisert tur til en av Kanariøyene helt nede i 1000 til 1400 kroner, men mest vanlig er en pris på 2200 kroner eller mer. Sjekk nettsidene til Ving, Star Tour og Apollo for å finne noe som passer deg.

Dyrere i desember
Vil du heller reise i desember, må du regne med at prisene hopper opp en del. I de to første ukene av desember må du regne med å betale rundt 4000 kroner for en ferie. Det kan derfor lønne seg å ha is i magen og vente med å bestille til nærmere avreise, for da senkes prisene på usolgte turer.

Jul på stranden
Dersom du gjerne vil feire jul på en strand på Kanariøyene, finnes det muligheter for det, og det er ikke spesielt dyrt, heller. Du kan reise 20/12 og bli borte en uke (til 3. juledag) og betaler ikke mer enn rundt 2000 kroner.