På guidet tur med uteliggere

Nytt, originalt initiativ for å få de hjemløse i jobb.

Foto: Diliff
Foto: Diliff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den nederlandske velferdsorganisasjonen Altrecht som har kommet på ideen med å gi fem hjemløse sjansen til et nytt liv ved å bli byguider i byen Utrecht, skriver Expatica.com

De fem har fått bosted, og jobbopplæring, og er nå klare for å guide interesserte rundt på turen som kalles Utrecht Underground. 13. september går den første guidede turen av stabelen.

- Ideen er at folk skal få oppleve en litt annen side av byen, der de hjemløse holder til. Dette er også en del av historien til Utrecht, sa Simone Lensink fra organisasjonen Altrecht til AFP.

I dag er det rundt 200 hjemløse i byen, mot 1.200 for åtte år siden. Reduksjonen kommer av at myndighetene har bygget bosteder for de hjemløse.

Guidene vil fortelle hvordan de levde, og hvor de holdt til da de bodde på gata. Selve turen tar 75 minutter, ok vil koste fem euro. Den foregår på nederlandsk.

La en newyorker vise deg byen sin

Det er ikke bare Utrecht som kan tilby folk litt originale guidede turer. Big Apple Greeters er vanlige newyorkere som helt gratis viser deg sitt nabolag - de bra kafeene, hyggelige restaurantene, parkene osv. Les mer her: Gratisguiding i New York.

Ikke alle parisere er sure

Inspirert av Big Apple Greeters, har det blitt startet samme opplegg i Paris - Paris Greeters, kaller de seg. Parisere har nemlig rykte på seg for å være uhøflie og sure mot turistene. Problemet er spesielt stort i Paris, men franskmenn generelt har ikke rykte på seg for å være særlig bedre. Såpass ille var det at turistministeren lanserte en kampanje for å få franskmenn til å bli hyggeligere mot turister.

Se Roma mens du trimmer. Foto: Sight Jogging
Se Roma mens du trimmer. Foto: Sight Jogging Vis mer


Joggesightseeing i Roma

En annen original måte å se en by på, er å ta seg en sightseeingtur i joggetempo. Det kan du gjøre i Roma, der turen går forbi Romas flotte historiske attraksjoner. Sight Jogging, som firmaet som driver med dette kalles, tilbyr 15 forskjellige ruter med forskjellig vanskelighetsgrad. Les mer om Sight Jogging her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer