På ferie alene uten å betale for to

To cruiseselskaper tilbyr nå enkeltrom ombord.

To cruiseselskaper tilbyr enmannskabin til enkeltpris. Foto: Oziris
To cruiseselskaper tilbyr enmannskabin til enkeltpris. Foto: Oziris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke billig å reise på ferie alene. Hvorfor? Fordi så og si alle hoteller belager seg på at folk reiser flere sammen, og dermed tilbyr mange av dem bare dobbelt- eller flermannsrom.

Det betyr ofte at aleneferierende må betale mye mer for overnattingen enn folk som reiser sammen. Hoteller gir ofte noe rabatt dersom et dobbeltrom skal brukes av bare én person, men det er sjelden snakk om halv pris ift. vanlig dobbeltrompris.

Men nå kan det se ut som ting endrer seg. I hvert fall for cruiseturister. To cruiseselskaper har bygget skip med både dobbelt- flermanns og enmannskabiner.

Nå er det billigere for soloturisten p  dra på cruise. Foto: Rob Tello
Nå er det billigere for soloturisten p dra på cruise. Foto: Rob Tello Vis mer
Slik ser studio staterooms ut på Epic. Foto: Norwegian Cruise Line
Slik ser studio staterooms ut på Epic. Foto: Norwegian Cruise Line Vis mer

P&O Cruises kommer med sitt nye skip Azura denne sommeren, og Norwegian Cruise Line kommer med Epic. Begge skipene har kabiner som kan bestilles uten at man må betale et såkalt "single supplement", skriver Dailymail.co.uk.Vil lokke til seg flere gjester

Cruseselskapene gjør selvsagt ikke dette for å være grei mot dem som reiser alene. De gjør det fordi de ser et potensielt marked.

- Undersøkelser viser at på verdensbasis reiser rundt 35 millioner voksne på ferie alene, men bare fem prosent av dem velger cruise, sa Courtney Recht, pr-sjef hos Norwegian Cruise Line.

Cruiseselskapets nye skip, Epic, har plass til 4.200 passasjerer. 128 av disse kan bo i såkalte "studio staterooms". De 128 kabinene vil ligge i en egen del av skipet, og ha et toetasjers oppholdsrom der soloreisende kan drikke kaffe eller ta seg en drink.

Selve rommene er rundt ni kvadratmeter store, og flere av dem har dører inn til nabokabinen, noe som passer bra for folk som reiser sammen, men vil bo på hvert sitt rom. Men - kabinene kan også bestilles av to personer, for det er (så vidt) plass til to i hver kabin.

Norwegian Cruise Line lover imidlertid at det ikke er dyrere å bestille en slik kabin for én person. Du betaler altså like mye for din ferie om du bor i en slik kabin alene, som to som bor sammen må betale per person.

Et priseksempel er at en ukes cruise i Karibia med utreise fra Miami koster fra 799 dollar, omtrent 4.650 kr, for en person som reiser alene (flybilletter kommer i tillegg). Skipet Epic skal forøvrig seile i Middelhavet sommeren 2011. Les mer om skipet her.

P&Os skip Azura har valgt en litt annen løsning enn Norwegian Cruise Line. Ombord på skipet vil det være 18 enkeltmannskabiner på 12 kvadratmeter. Les mer om skipet her.

image: På ferie alene uten å betale for toLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!