På disse bussene kan du surfe

Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) sponser internett på utvalgte Oslo-busser.

Trine Romskoug er markedssjef ved NITH. Foto: Privat
Trine Romskoug er markedssjef ved NITH. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker å vise at teknologi gir fantastiske muligheter, og illustrerer dette ved å installere nettverk på noen av busslinjene som ungdom ferdes på, sier Trine Romskoug, markedssjef ved NITH, i en pressemelding.

Det er fem busser som kjører linje 31 og 37 i Oslo som får trådløst nett. At akkurat disse bussene fikk ordningen, er ikke tilfeldig.

– Det er busser som kjører forbi skolen vår og er innom Jernbanetorget. Du kan se på baksiden av bussen at den er sponset med internett, og så er det plakater inn i bussen som gir informasjon om det, forteller Romskoug til DinSide.

>>>Nå kan du få bredbånd her også

Åpent nett i fem uker

Høgskolen tilbyr nettverket som en del av en rekrutteringskampanje, så det er dessverre ikke en permanent ordning.

Kampanjen startet mandag 7. februar og varer i fem uker. Det hele er satt opp av JCDecaux og nettverket er åpent for alle passasjerer.

– Hvordan har responsen vært så langt?

– Vi har ikke fått noe tall på dette, men vi har fått flere tilbakemeldinger på at det er mange synes det er morsomt. Nå slipper passasjerene å bruke mobilnettverket og trådløst nett er å foretrekke. For oss er det uansett en morsom måte å vise at teknologi kan være gøy, og det er moro å gjøre noe utenom det vanlige, som igjen får folk til å legge merke til NITH, forklarer Romskoug.

>>>Her får du også surfe gratis

Surf på flyet og toget

Teknologien går stadig fremover. Bare for et par uker siden kunne DinSide melde om at du kan surfe på Norwegianfly.

Så langt har to av lavprisselskapets fly fått installert trådløst nett, men innen året er omme skal 21 fly ha det. Foreløpig kan du ikke vite at flyet du skal reise med har internett når du bestiller billetter. Men det er noen tegn du kan se etter på flyplassen.

– Kjennetegnet er en oval kuppel på flyet. Det vil også markeres om bord i flyet, har Lasse Sandaker-Nielsen, Norwegians kommunikasjonsrådgiver, uttalt til DinSide ved en tidligere anledning.

NSB henger også med på internettbølgen, til passasjerenes store begeistring. I løpet av 2011 skal flere togstrekninger tilby gratis internett til alle ombord.