Dropp mobiltelfonen på restaurant. Her får du til og med betalt for det! Foto: Colourbox.com
Dropp mobiltelfonen på restaurant. Her får du til og med betalt for det! Foto: Colourbox.comVis mer

På denne restauranten lønner det seg å legge igjen mobilen

For da får du avslag i prisen.

Har du med deg mobilen når du skal ut på restaurant? Svaret er nok ja, og det er du ikke alene om. Det har seg nemlig sånn at mobiltelefonen har blitt en nødvendighet ved måltidet. Du finner ikke mange bord, hvor det i tillegg til mat, drikke og menyer, ikke ligger en mobiltelefon. Det har også blitt sånn at vi gjerne skal poste hvor vi er på Facebook, og/eller ta bilde av maten for så å legge det ut på Instagram.

Får fem prosent rabatt ved å legge igjen mobilen

Dette vil noen gjøre noe med. På Eva Restaurant på Beverly Boulevard i Los Angeles, blir man tilbudt fem prosent rabatt på regningen om man legger igjen mobilen og eventuelle andre digitale gjenstander.

Eier og sjef Mark Gold sier til Los Angeles Times at dette er en taktikk for å få gjestene til å slippe å bli distrahert av mobilen, og heller kunne nyte måltidet fult ut.

Les også Se opp for restaurantfellene

Skal kunne føle den gode stemningen

Restaurant og mobilbruk

Ville du lagt igjen mobilen hjemme mot fem prosent rabatt på restaurantregningen? (Avsluttet)
Dette hadde jeg slått til på(68%) 333
Nei, ikke for den rabatten(18%) 91
Tullete idé(8%) 41
Helt uaktuelt(6%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er jo ikke til å legge under et restaurantbord at mange tenker at det blir et fredelig måltid selv om mobilen er med. Man kan jo bare ha den i lommen eller vesken, og der skal den ligge helt til man kommer hjem. Dette glemmes nok likevel fort i det mobilen gir lyd fra seg, eller brummer i vei i lydløsmodus. Samtidig som det er et uromoment for øvrige gjester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også hva som irriterer oss mest ved mobilbruk

Mark Gold forteller videre at de ikke innfører rabatten fordi gjestene forstyrrer hverandre, men at tanken er at man skal kunne sitte sammen, par eller flere, på restauranten og bare føle den gode stemningen. Gjestene skal kunne nyte den gode maten og omgivelsene uten å bli forstyrret av mobiltelefonen.

Da gjenstår det bare å se om dette er noe som vil komme i flere restauranter etter hvert, og om det vil føre til at flere legger igjen telefonen hjemme.