Øyhopping i snorkleparadis

Thailand er vårt nye store ferieland, denne uken får du servert daglige reisebrev fra de sydlige delene. Her kommer postkort nummer to!

Artikkelen er skrevet av Bente R. Geelmuyden

Det er som å tråkke på en seng av bomull. Det er kritthvitt, varmt og kiler deilig under føttene. Det er sandstrender du kun har sett avbildet på skryte postkort du sender hjem til familie og venner. Vi befinner oss på Poda Island like utenfor Krabi. Det finnes ikke andre mennesker på øya, og vi føler oss privilegerte som får være tilstede på et slikt et vakkert sted.

'Chicken Island' eller kyllingøya. Prøv å se likheten om du kan!
'Chicken Island' eller kyllingøya. Prøv å se likheten om du kan! Vis mer

Vi blir fraktet ut fra Ao Nang i ”longtail” båt med en øredøvende og avdanket bilmotor. Det minner mest om en miksmaster, og det er utrolig hvor mange knop en slik lang sak kan gjøre. Vi snorkler og snorkler. Smører kropper som har solunderskudd og vi går ut fra at utsatte steder har fått en kledelig rødnyanse innen solen går ned.

Chicken Island

Vi tøffer videre til en annen "breathtaking" øy og passerer Chicken island som har fått navnet fordi øyens form ligner en kylling - vel og merke fra lang avstand. Vi omdøper den til dinosaurøya, fordi vi syntes det var mer passende. Krabis omkringliggende øyer utgjør til sammen rundt 200 små og mellomstore øyer.

Min definisjon på en liten øy er at den kun har plass til et elskende par eller kun en person hvis vedkommende er omfangsrik. De fleste av øyene tilhører en nasjonalpark og er dermed beskyttet mot utbygging og dermed også masseturismen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fritt for svenske kelnere

Longtailbåtene står klar på Tub Island.
Longtailbåtene står klar på Tub Island. Vis mer

Her finner du ingen stygge støyende hotellmaskiner med dunkene tekno musikk og det er ikke en svensk kelner i mils omkrets. Ønsker du bratwürst eller wienerschnitzel? Glem det, dette er feil sted. ”Flensh Fly” (Thai for french fries) derimot smaker derimot veldig godt i varmen.

Tub Island inntar vi en himmelsk lunsj med Flied Rice (Thai uttale) and shripms. Noen av oss var litt bråkjekke og mente vi kunne takle ekstra chili saus. En iskald Cola gjør underverker og smaker orgasmisk godt, spesielt under et bambustak.

Thai’er er behagelige og rolig mennesker, og du merker nesten ikke at de er tilstede. Sjøen er forfriskende og avkjølende på denne tiden av året. Det vrimler ikke av mennesker, men det gjør det i grunnen aldri på Krabi, selv ikke i høysesongen.

Krabi er en ny destinasjon som fremdeles bærer preg av lokal kultur og fredelig, jordnære mennesker som ikke har blitt påvirket av "The western way". Du får følelsen av at du er på et annen kontinent. Krabi er stedet for deg som er livsnyter og setter pris på litt privatliv, øde strender og følelsen av å være langt fra hverdagen frihetsfølelsen.

Dagens tips :Singapore Sling skal nytes langsomt og helst i skyggen.

Nytt reisebrev hver dag

Bente Geelmuyden har tatt turen til Thailand, nærmere bestemt de sydlige deler av landet. I løpet av de neste ti dagene skal hun utforske øyliv og kulturforskjeller, reise land og strand med alt fra fly og buss til risbåter og elefanter. Det første reisebrevet leser du her. Ønsker du å vite mer om Bentes store tur, kan du ta en titt på Reisefeber.no. Lyst til å vite litt mer om Thailand og hva du bør se og oppleve der? Sjekk vår Thailandguide.

Billig reise?

Lysten på en billig reise? Kanskje til Thailand? Ta en titt på hva som er ledig og hva som er billig i DinSide Reises Her er restplassoversikt. Lurer du på hva andre lesere synes om ditt reisemål? Sjekk karakterer og leserbrev i Din Reiseguide.