Øyferien ble ikke akkurat som forventet

Sov blant rotter, sandlopper og varaner.

Dette gjør hun ikke om igjen: Lena S. Petersson er kommunikasjons- og markedsdirektør i Star Tour, og forteller om  besøket på "paradisøya" i nærheten av Koh Lanta i Thailand.   Foto: Star Tour/Colourbox.com
Dette gjør hun ikke om igjen: Lena S. Petersson er kommunikasjons- og markedsdirektør i Star Tour, og forteller om besøket på "paradisøya" i nærheten av Koh Lanta i Thailand. Foto: Star Tour/Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De verste feriene blir ofte de beste. I hvert fall i ettertid, sier Lena S. Petersson, til DinSide. Men det betyr ikke at man vil gjenta det ...

De aller fleste av oss har nok opplevd en ferie hvor alt har gått på tverke. Og da er det jo en mager trøst at også kommunikasjons- og markedsdirektøren i Star Tour har gjort det samme.

Bodde to uker i Hong Kong uten penger - slik klarte hun det

Tenkte det ville bli Robinson-light

Ferien hun grøsser over skjedde for tre år siden, da hun og familien var i Sør-Thailand og ville overnatte i telt på en paradisøy vest for Koh Lanta, som er en del av nasjonalparken.

Hotellet de bodde på skulle hjelpe å arrangere turen for dem, og sa at de hadde ordnet sovepose, puter og laken for de besøkende.

– De hotellansatte sa "very, very okay. We fix, we fix". Så vi trodde alt var ordnet.

Med seg på turen fikk de en kaptein, som skulle lage mat og kjøre dem over til øya.

– Vi tenkte at det ville være litt sånn Robinson-light, bortsett fra at alle skulle få mat og ingen skulle bli stemt ut, humrer Petersson.

Helt sånn ble det ikke. Det vil si, mange ønsket å bli sendt hjem i løpet av natten.

Les også: Spiste firfirsler og maur for å overleve på en øde øy

Sov med sandlopper

– Alt var helt nydelig - helt til vi fikk servert to tynne yogamatter, som skulle være liggeunderlag, tre puter som hadde sett sine beste dager og en dobbelsovepose i polyester, som var gammel, skitten og hullete. Alt dette skulle hele familien dele på, forklarer Petersson.

Men familien på fire fant ut at de skulle gjøre det beste ut av det. Alt gikk bra inntil de la seg og hun oppdaget et stort hull i teltet.

– Plutselig så jeg fire store rotter og varaner løpe utenfor!

Og synet av disse rottene fikk ikke akkurat turistene til å slappe av og sove godt i teltet, så Petersson gikk ut for å se om det fantes noen bedre alternativer. Da fikk hun øye på fire ledige bungalower, som hun mente måtte tilhøre nasjonalparken.

– Dermed flyttet hele familien inn i hyttene. Men her viste det seg å være sandlopper, så vi klødde hele natten. Myggen var ingenting i forhold, forteller markedsdirektøren.

Ingen planer for påsken? Ledige restplasser hos charterselskapene

Ble der enda en ekstra natt

Morgenen etter sa familien klart i fra til kapteinen at de ville rett hjem etter lunsj, noe som førte til at han serverte dem all maten de hadde medbrakt. Men på dagen var det plutselig ikke så aller verst å være der, likevel.

– Vi bestemte oss for å ta en natt til. Men så fort det ble mørkt, angret vi ...

Til tross for optimismen ble det nok en natt med kløe og lite søvn. Rottene var også tilbake.

– Jeg vil ikke anbefale noen å gjøre det samme.
Men i ettertid ser jeg at det har vært en fin opplevelse som jeg ikke ville ha vært foruten. Det ble jo en god historie da, og man husker jo stort sett ikke de nettene når man har sovet godt, påpeker Petersson med et bredt smil.

Har du hatt en dårlig ferieopplevelse? Tips oss på [email protected]

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!