Overnatting og spisesteder

Gamle gods og utmerket mat. Her bor og spiser du best på Shetland.

Sumburgh Hotel ligger landlig til (nede til høyre i bildet) med flott utsikt over havet, naturreservatet på Sumburgh Head, og ruinene ved Jarlshof.
Sumburgh Hotel ligger landlig til (nede til høyre i bildet) med flott utsikt over havet, naturreservatet på Sumburgh Head, og ruinene ved Jarlshof. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finnes en håndfull hotellet på Shetlansøyene – de fleste ligger på Mainland. Det finnes også en del gjestehus og campingplasser – som er flittig benyttet av de mange sykkelturistene som trosser vær og vind fra sykkelsetet.

Turistinformasjonen utgir en oversikt over alle bosteder på øyene, samt annen nyttig informasjon. Turistkontoret kan også være behjelpelige med å bestille overnatting for deg, men det er rimeligere å bestille selv – så slipper du unna gebyret som Turistinformajsonen skal ha for å hjelpen.

Shetlandsøyene er et lite land med korte avstander, så dersom du har bil behøver du ikke bekymre deg over å bo utenfor hovedstaden – eventuelt bo i hovedstaden mens du utforsker områdene rundt. Alle bosteder er vurdert og klassifisert av det skotske turistrådet.

Bosteder

Se opp for frokosten ved hotellene. Den er selvsagt veldig engelsk, med ristet brød og syltetøy – og speilegg og dvask, feit bacon.

 • Queen’s Hotel, 24 Commercial Street, Lerwick. Tlf: +44 01595 692826

 • Hyggelig 3-stjerners hotell i typisk eldre steinhus midt i Lerwick sentrum. God mat i hotellets restaurant. Prisnivå: Cirka £90 for to personer i dobbeltrom, frokost inkludert.

 • Sumburgh Hotel, Sumburgh. Tlf: +44 01950 460201

 • Idyllisk 2-stjerners tidligere gods på sydspissen av Mainland, like ved naturreservatet Sumburgh Head. Fantastisk utsikt over naturreservatet og vikingruinene på Jarlshof, som ligger rett ovenfor hotellets parkeringsplass. Hotellet har en sjarmerende pub, hvor de lokale bøndene gjerne kommer innom for en pint etter endt arbeidsdag. Like ved Sumburgh flyplass, men flytrafikken er ikke sjenerende. Prisnivå: £60-80 for to personer i dobbeltrom, frokost inkludert.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Busta House Hotel, Busta, Brae. Tlf: +44 01806 522506

 • Eldre gods fra 1588, nå 3-stjerners hotell. Fantastisk sted med sjel og ypperlig service. Hyggelig, landlig atmosfære og romantiske rom i et labyrint av ganger som gjør selv betjeningen forvirret. Har husspøkelse som følge av en tåredryppende historie. Denne kan du lese her. Prisnivå: £91-115 for to personer i dobbeltrom, frokost inkludert.

  Her bør du spise

  Nytrukket fisk, lam og scones – her bør du spise på Shetland:

 • Monty’s Bistro, 5 Mounthooly Street, Lerwick. Tlf: +44 01595 696555

 • Særdeles hyggelig bistro i Lerwick sentrum. Rustikk stil. Serverer lunsj og middag; tradisjonelle retter med moderne vri. Populært sted, så her kan det lønne seg å bestille bord til middagen på forhånd.

 • Osla,s Cafe, Mounthooly Street, Lerwick. Tlf: +44 01595 696005

 • Perfekt lunsj- og frokost-sted. Serverer pannekaker i mange kombinasjoner, gode scones og kaker – og helt fantastiske smørbrød. Har du først vært her en gang, kommer du garantert tilbake. Det faktum at kafeen ligger i et smug, og ned en trapp, kan kanskje få stedet til å virke litt suspekt – men la ikke beliggenheten skremme deg. Det kan du komme til å angre på.

 • Mill Café, Weisdale Mill, Weisdale. Tlf: +44 01595 830400

 • Flott sted å stoppe for lunsj dersom du er ute på landeveien. Ligger i sammenheng med Weisdale Mill og Bonhoga Gallery. Kafeen er innrammet i glass, så her har du full oversikt over elven, markene og kyrne. Serverer hjemmelagde småretter og te og kaffe i forskjellige varianter.

 • Busta House Hotel, Busta, Brae. Tlf: +44 01806 522506

 • Personalet på Busta House vet virkelig hva god mat og service er. Dersom du skal spise i hotellets restaurant, blir du først vist inn i peisestuen, hvor du kan slappe av med en drink i dype lenestoler mens du leser menykartet. Her får du sitte til maten begynner å bli ferdig – da blir du hentet av hovmesteren (og en av hotellets eiere) – og vist inn i restauranten. Her blir dere presentert for servitøren, som er perfeksjonist i diskret service. Maten er intet annet enn nydelig, og hele opplevelsen er eventyrlig. Kaffe avec serveres i peisestuen.