Overnatting og reise i storbyene

Har du latt deg friste? Storbyene har mye spennende å by på og det er forholdsvis billig å bo der. Her følger en liten oversikt over overnattingsmuligheter og hvordan du reiser dit.

Tre storbyer, fem severdigheter

  1. Fakta om India
  2. Overnatting og reise i storbyene

De indiske storbyene er hektiske, forurensede og bråkete. Men det er mye å se, billig å bo og lett tilgjengelig for deg som reiser i India.

Overnatting i Delhi

I Old Delhi er det rimeligst. Bharat Hotel har enkle men hyggelige rom fra 120 INR (25 kroner). På Connaught Place vrimler det av hoteller i forskjellige prisklasser. Hotel 55 har rom med balkong og klimaanlegg fra 1000 INR (208 kroner). På vei til flyplassen ligger luksushotellet Hotel Mauraya Sheraton som har soloppvarmet svømmebasseng og diskotek. Her koster rommene fra 400 USD (3.510 kroner).

Overnatting i Calcutta

Sudder Street er stedet for billig overnatting. Her opplever du ingen luksus, men ofte kun en seng. Hotel Maria er et populært sted hvor du kan få en seng i et fellesrom for 70 INR (15 kroner) eller et enkeltrom for 150 INR (31 kroner) med felles bad. Hotel Astoria ligger også i Sudder Street, men her er det store rom med bad og klimaanlegg fra 770 INR (160 kroner). Hvis du har råd til det, er det noen virkelig flotte luksus hoteller i Calcutta. Oberoi Grand Hotel sies å være det beste hotellet i Calcutta. Her kan du bo fra 235 USD (2.060 kroner).

Overnatting i Mumbai

Mumbai er den dyreste byen når det gjelder overnatting i India. Det finnes noen billige alternativer i Colaba. Hotel Volga II har små, men rene dobbeltrom fra 350 INR (73 kroner). I nærheten av festningen ligger Hotel Residency som har rom med bad og TV fra 990 INR (206 kroner). Et av de beste hotellene i India (!) finner du rett i nærheten av Gateway of India, The Taj Mahal Hotel. Her er det svømmebasseng, nattklubb, restauranter og helsestudio. Et rom med utsikt over havet koster fra 325 USD (2.850 kroner) pluss 20 prosent skatt.

Slik reiser du

Priser på fly til storbyene
ByFlyselskapPris
DelhiSwissairkr. 6.300
British Airwayskr. 7.300
CalcuttaBritish Airwayskr. 7.730
MumbaiSwissairkr. 6.300
British Airwayskr. 6.690
Prisene er tur/retur per. person ekskl. skatt.