Overnatt med stil

Berlin byr på stilige designhotell som ikke koster all verden. Se bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en klassisk bygning fra 1825 ligger et av Berlins mest fargerike hoteller.

Hotellet går under slagordet "et museum der du kan tilbringe natten". For det skal ikke være tvil om at her er kunsten det viktigste.

Hvert rom er dekorert av en egen kunstner. Derfor har vært av de nesten femti rommene sine egne temaer og stil. Her finnes alt fra tegneserierom til safari- og framtidsrom.

I tillegg har hoteller et egent kunstgalleri i første etasje.

>> BILDER

Dobbeltrom for under tusenlappen

Klikk på bildet for å gå til bildespesial. Foto: Arte Luise Kunsthotel
Klikk på bildet for å gå til bildespesial. Foto: Arte Luise Kunsthotel Vis merPrisen for et dobbeltrom med dusj og toalett er mellom 121-150 euro, noe som tilsvarer omtrent 930-1.150 kroner. Frokost er ikke inkludert, men koster 9,50 euro, eller ca. 75 kroner.

For reisende på stramt budsjett finness også enkeltrom helt ned til 48 euro (370 kr), eller dobbeltrom ned til 79 euro (608 kr). Da må du dele dusj og toalett med andre gjester.

Billigere alternativ

Selvfølgelig finner du billigere alternativ i Berlin, men da kan det tenkes at dine krav til stil og design må senkes noen hakk.

Er du villig for å gå for et hostell bør du sjekke ut det prisvinnende hostellet EastSeven, som ligger midt i Berlin.

Siden dette ikke er et hotell, må du belage deg på å ikke ha dusj eller toalett på rommet. Til gjengjeld er prisen lav: fra 165 kroner natten per person.

Se bilder av det flotte hostellet her

Flere muligheter

Av andre billige, men stilige overnattingssteder bør du ta en titt på Motel One. Kjeden har fire hoteller i Berlin, og flere spredt ut over Tyskland. Mer informasjon på hotellets nettsider.

Ostel kjører klassisk 70-talls retro-stil, som du enten synes er råstilig er gørrstygt. Prisen skal riktignok være hyggelig for de fleste, et dobbeltrom koster fra 59 euro, eller ca. 455 kroner. Mer info på nettsidene.

Se flere ville hotellrom her

Mer fra Tyskland:


Hotell og bosted:


Kilder: Hotellenes nettsider, CNN