Lunsj: Nesten overalt kan du få deilige søte scones med jersey cream og rosiner i til ettermiddagsteen. Foto: Karoline Brubæk
Lunsj: Nesten overalt kan du få deilige søte scones med jersey cream og rosiner i til ettermiddagsteen. Foto: Karoline BrubækVis mer

Over kanalen for å bli fet…

MAT: Til kanaløya Jersey drar du for å spise - mye og godt!

Når, hvor og hva. Det er de viktigste spørsmålene på Jersey. Når skal vi spise igjen - hvor skal vi spise og hva skal vi spise? Utvalget er enormt både i priskategori, kvalitet og type mat. Råvarene er utmerkede, og mattradisjonen bærer preg av at øya geografisk befinner seg nærmere Frankrike enn England. Og vi må selvsagt spise både frokost, lunsj, ettermiddagskaffe, middag og dessert. Så her er det bare å innta plassene og hogge innpå!

Ubritisk

Kanaløyene er en del av Storbritannia - men ikke matmessig. Den lille flekken av en øy, Jersey, med sine knapt 90.000 innbyggere, kan by på nesten 150 restauranter og spisesteder. Her kan du innta deilig lunsj på puber og lunsjrestauranter, en obligatorisk ettermiddagste på et av de mange terommene, og middagsretter som spenner fra enkel og god husmannskost til gourmetmiddager som gliterer av Michelinstjerner. Vi gir deg en oversikt over noen av de mange gode restaurantene og lunsjstedene i 12131>denne artikkelen.

Fra lokale særheter til moderne miks

Så langt fra Storbritannia har Jersey utviklet sine egne mattradisjoner med spesialiteter som har grunnlag i råvaretilgangen og nærheten til kontinentet. Men det er likevel ikke særegne 12130>kanaløyspesialiteter som Bean Crock, Fiottes og Jersey Wonders som dominerer spisekartene i restaurantene.

Du finner gode restauranter med fransk meny, nydelig italiensk mat, spansk inspirasjon og selvsagt både indiske og kinesiske restauranter. Du finner også restauranter som mixer og matcher i god moderne mattradisjon. Selvsagt finner du også de typiske britiske pubene som serverer solid og god hjemmekokt mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjømathimmelen

Hummer tilberedt på diverse måter finner du på mange av øyas spisekart. Foto: Karoline Brubæk
Hummer tilberedt på diverse måter finner du på mange av øyas spisekart. Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Er du av dem som blir våt i blikket ved synet av fersk hummer, mør i ganen ved tanken på nyåpnede østers eller ør i hodet ved duften av smørdampet flatfisk? Jersey er stedet for deg som har en svakhet for havets delikatesser. De fleste restauranter har gode fiskemenyer, og mange spesialiserer seg på sjømat. Er du på øya mellom september og april bør du prøve å få en smak av 12130>Ormers - en sjelden havsnegle som er fredet for fangst i sommerhalvåret.

Spis med plast

Dette er ikke stedet for sene kvelder over matfatet. De fleste spiser før ni, og restaurantene legger opp programmet deretter. Du bør derfor satse på middag mellom seks og ni. Det er full plastdekning på Jersey. Du kan altså betale med de viktigste kredittkortene på de aller fleste steder.

Og aller viktigst - du trenger ikke bekymre deg for vekten: Flyselskapene måler ikke overvekt på annet enn bagasjen!

Mer om Jersey

Vil du vite mer om Jersey? Les den første artikkelen vi har publisert om kanaløya 11996>her. Hva leserne mener om stedet kan du finne ut i Reiseguiden. Her kan du også legge inn din egen vurdering av aktuelle reisemål, eller skrive en artikkel om opplevelser du har hatt. Er du på jakt etter en rimelig reise? Prøv DinSides restplassoversikt.