Østlandet

Alle priser er for inngang i høysesong.Quality Hotel og Badeland Sarpsborg

Badeland på Quality Hotel & Resort Sarpsborg, har et areale på 1.700 kvadratmeter. Her er treningsbasseng, plaskebasseng, barnebasseng, ekstra oppvarmet terapibasseng, vannsklie, strømningsbasseng, boblebad mm. I høstferien er det spesielt program med beachparty, konkurranser og overraskelser.

Hvor: Bjørnstadv. 20, Grålum, Sarpsborg.
Sesong: Hele året.
Priser: 75 kroner for barn mellom tre og 15 år, 110 kroner for voksne. Familiebillett koster 310 kroner og gjelder for to voksne og to barn.
På nett: Choicehotels.no

Bø Sommarland

Norges største vannland med aktiviteter som surfebølge for de store og eventyrlystne, og grunnere basseng for de minste. Her er også tørre aktiviteter i Lekeland, med lekeslott, klatrefjell, trampoliner mm.

Hvor: Bø i Telemark, cirka en time og 50 minutter med tog fra Oslo S.
Sesong: 10. juni til 20. august.
Priser: Barn fra tre til 13 år betaler 220 kroner, alle over 14 år betaler 255 kroner. Barn under tre år kommer inn gratis.
På nett: Sommarland.no

Østfoldbadet

Østfoldbadet har 2.390 kvadratmeter grunnflate, hvorav 700 kvadratmeter vannflate. Her er lekebasseng for de minste, klatrevegg, bølgebasseng, strandsone, fontener, vannfall, strømkanal, flere rutsjebaner, varmtvannsbasseng, boblebad mm.

Hvor: P.M. Røwdesgate 8, Askim.
Sesong: Hele året.
Priser: 85 kroner for barn mellom to og 12 år, 95 kroner for ungdom og 110 kroner for voksne. Barn under to år går gratis. Familiebillett koster 350 kroner, og gjelder for to voksne og to barn under 13 år.
På nett: Ostfoldbadet.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenfryd.
Tusenfryd. Vis mer


Tusenfryd

Årets nyhet på Tusenfryd er fartsopplevelsen SpeedMonster. Med 6.000 hestekrefter skytes du ut fra start, og er oppe i 90 kilometer i timen i løpet av to sekunder! Dette er raskere enn en Formel 1-bil. Du er vektløs sju ganger i løpet av turen, som er over i løpet av 69 sekunder. For øvrig er det attraksjoner tilpasset både liten og stor. Badefryd er åpent fra 3. juni til 20. august.

DinSide Reise testet fartsmonsteret under lansderingen i april i år. Du kan lese testen og se bilder fra turen her.

Hvor: Vinterbro, cirka 2 mil sør for Oslo.
Sesong: 23. april til 8. oktober. Åpent daglig i høysesongen, men kun helger og i helligdager og skoleferier ellers.
Priser: Gratis for alle under 95 centimeter, 240 kroner for alle mellom 95 og 120 centimeter, og 280 kroner for alle over 120 centimeter.
På nett: Tusenfryd.no

Norsk Folkemuseum

Dette er et av verdens eldste og største friluftsmuseer med 155 antikvariske bygninger fra middelalderen til vår tid. Gol Stavkirke fra rundt 1200, Raulandstua fra 1300-tallet og bygården. Wessels gate 15 fra 1865 er blant hovedattraksjonene. Hele sommeren er det aktiviteter som lefsebakst, kjøring med hest og vogn, foring av dyrene, demonstrasjon av gamle håndverksteknikker, åpen kolonialbutikk med sukkertøy og andre varer. Her er det også en historisk lekeplass hvor barna kan boltre seg i lekeapparater, både fra tidligere tider og fra vår egen tid.

Hvor: Museumsveien 10, Bygdøy, Oslo.
Sesong: Hele året, med unntak av enkelte helligdager.
Priser: 25 kroner for barn, 90 kroner for voksne. Familiebillett koster 200 kroner og gjelder for to voksne og barn. Barn under seks år kommer inn gratis.
På nett: Norskfolke.museum.no

Frognerbadet

Beliggende rett ved det som uoffisielt er Norges største turistattraksjon, Vigelandsparken, burde dette være lett tilgjengelig for de fleste som skal innom Oslo en tur i sommer. Anlegget er ikke av de største og mest imponerende badelandene, men her er flere bassenger, stupetårn, plaskebasseng og vannrutsjebaner - og ikke minst; store grøntområder for soling og lek.

Hvor: Frognerbadet, Middelthunsgt 28, Oslo.
Sesong: 18. mai til 20. august.
Priser: 32 kroner for barn mellom tre og 16 år, 67 kroner for voksne. Barn under tre år kommer inn gratis.
På nett: Frognerbadet

Badeland ved Gardermoen.Foto: Badeland Clarion Hotel Oslo Airport Foto: oto: Badeland Clarion Hotel Oslo Airport
Badeland ved Gardermoen.
Foto: Badeland Clarion Hotel Oslo Airport Foto: oto: Badeland Clarion Hotel Oslo Airport Vis mer


Badeland Clarion Hotel Oslo Airport

Dette badelandet ligger på Hotel Clarion på Sør-Gardermoen. Her er treningsbasseng, ekstra oppvarmet plaskebasseng, sklie, strømningskanal, terapibasseng mm.

Hvor: Clarion Hotel Oslo Airport, Sør-Gardemoen, Gardermoen.
Sesong: Hele året
Priser: 70 kroner for barn og 105 kroner for voksne i helger og skoleferier. Barn under to år kommer inn gratis. Familiebillett koster 300 kroner og gjelder for to voksne og to barn.
På nett: Badeland Clarion Hotel Oslo Airport

Vassfaret Bjørnepark

Du kan selvsagt se bjørner i bjørneparken, men også andre dyr: elg, geiter, lam og rådyr.

Hvor: Flå i Hallingdal, to timer nord-vest for Oslo.
Sesong: 9. april til 15. oktober.
Priser: Barn mellom tre og 14 år betaler 70 kroner, voksne betaler 100 kroner. Alle under tre år kommer inn gratis. Familiebillett koster 290 kroner, og gjelder for to voksne og deres barn.
På nett: Vassfaret-bjornepark.no

Langedrag

Naturpark, fjellgård og leirskole 1.000 meter over havet. Her kan du se geiter, gauper, fjellrev - og ikke minst ulv. Langedrag prøver å ta vare på de mest primitive rasene innen hver dyreart, og har 350 enkeltdyr fordelt på 25 arter. Klokken 14 lørdager og søndager, og alle dager i sommerferien, kan du være med på foring av ulv og gaupe.

Hvor: På Tunhovd, 34 kilometer fra Nesbyen. Det er 210 kilometer fra Oslo til Langedrag.
Sesong: Hele året.
Priser: Barn betaler 75 kroner, voksne 120 kroner. Alle under tre år kommer inn gratis. Familiebillett koster 380 kroner, og gjelder for to voksne og deres barn.
På nett: Langedrag.no

Snilsberg Familiepark

Natursti hvor du kan treffe hundrevis av norske og utenlandske fugler og dyr; her er geiter fra New Zealand, kongefasaner, villsvin, kaniner og perlehøner. Her er også lekeland hvor du kan hoppe i høyet, kjøre tråtraktor mm. Varme griller til fri disposisjon.

Hvor: Ved Gaupen, en liten avstikker fra E6 mellom Oslo og Lillehammer, rundt 150 kilometer fra Oslo.
Sesong: 20. mai til 24. september.
Priser: Barn betaler 60 kroner, voksne 80 kroner.
På nett: Snilsberg.no

Denne karen kan du møte i Musehullet i Prøysenhuset.
Denne karen kan du møte i Musehullet i Prøysenhuset. Vis mer


Prøysenhuset

Besøk husmannsplassen hvor Alf Prøysen vokste opp. Du kan ta en runde på selve husmannsplassen, og besøke utstillingen i museet. Her er også "verdens største musehull"; lekeland for barna med mus i voksenstørrelse og etter tema fra Musevisa. Her kan du selvsagt hilse på bestemor som sitter og gynger på en halv potet. Fortellerstund i Husmannsplassen hver hele time i skoleferien.

Hvor: Præstvegen v/E6, Rudshøgda.
Sesong: Åpent daglig stort sett hele året, unntatt i januar og februar da det er åpent kun i helgene.
Priser: 45 kroner for barn og 75 kroner for voksne. Barn under fire år kommer inn gratis.
På nett: Proysenhuset.no

Hunderfossen

Familiepark med fokus på eventyr med sterkt preg av Ivo Caprino. Her kan du også prøve flere badeattraksjoner, besøke dyrene på bondegården, hilse på Clint Eastwood i vokskabinettet mm.

Årets store nyhet på Hunderfossen er Eventyrskipet, som er inspirert av Askeladdens skip som kunne seile like godt til lands som til vanns, og i lufta med. Det tar eventyrerne med opp i 14 meters høyde, som bør gi et godt overblikk over parken.

Hvor: På Fåberg, 13 kilometer nord for Lillehammer.
Sesong: 25. mai til 3. september.
Priser: 230 kroner for barn mellom tre og 13 år, og 255 kroner for voksne.
På nett: Hunderfossen.no


Aukrustsenteret

Hils på Solan, Ludvig og Il Tempo Gigante! I Aukrustsenteret i Alvdal kan du bli med på en reise inn i Kjell Aukrusts liv, forfatterskap og humørfylte fantasiverden. Her kan du blant annet prøve deg som journalist i Flåklypa Tidende eller besøke Reodor Felgens verksted og huset til Nabonissen. Aukrustsenteret er ti år i år.

Hvor: Aukrustsenteret, Alvdal.
Sesong: 29. april til 15. oktober.
Priser: 40 kroner for barn og 70 kroner for voksne. Familiebillett koster 175 kroner.
På nett: Aukrust.no