Oslo tiltrekker seg flest

Hovedstaden er byen som besøkes mest både av nordmenn og utenlandske turister.

 Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen
Foto: VisitOSLO/Terje Bakke Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilken norske byer tiltrekker seg flest overnattingsbesøkende? Jo, det er den tidvis utskjelte Tigerstaden.

Det er i alle fall tilfellet om vi baserer oss på tallene fra Hotels.com sin Hotel Price Index, der hotellsøksiden hvert halvår går igjennom alle bestillinger som er foretatt og analyserer disse.

Siden listen tar for seg hotellovernattinger generelt, og ikke skiller mellom forretningsreiser og fritidsreiser, er det ikke rart at Oslo kommer øverst.

Se hvor du spiser billig og bra i Oslo

Bergen komme på andreplass mht. overnattingsgjester både når det gjelder nordmenn og utlendinger. Foto: Wikimedia
Bergen komme på andreplass mht. overnattingsgjester både når det gjelder nordmenn og utlendinger. Foto: Wikimedia Vis mer

De mest populære byene for norske reisende:

1. Oslo
2. Bergen
3. Trondheim
4. Stavanger
5. Kristiansand
6. Tromsø
7. Ålesund
8. Haugesund
9. Bodø
10. Molde

Utlendinger som besøker Norge, reiser til de største byene. Her er også Oslo mest populær, mens Bergen, Stavanger følger etter. Noe overraskende er det at Drammen er den 7. mest populære byen å bo i for besøkende.

- Oslo er den byen i Norge som har størst innkvarteringskapasitet, har landets desidert største tilbud innen kultur og underholdning og tiltrekker seg derfor mange reisende, sier administrerende direktør i VisitOslo, Tor Sannerud, ifølge en pressemelding fra Hotels.com via Zpiker.

- Samtidig har Oslo det største tilbudet av innenriks og utenriks direkteruter, og sammen med fergene Color Line, Stena Line og DFDS, nasjonale og internasjonale bussruter og det største togtilbudet har Oslo bedre tilgjengelighet enn andre byer.

Drammens popularitet blant besøkende kan bero på nærhet til Oslo, kombinert med nærhet til Torp, tror Sannerud.

De mest populære norske byene for utenlandske tilreisende:
1. Oslo
2. Bergen
3. Stavanger
4. Trondheim
5. Tromsø
6. Kristiansand
7. Drammen
8. Ålesund
9. Haugesund
10. Bodø

Her ligger også Oslo og Bergen på topp, mens tredjeplassen kapres av Stavanger. Dette er nok fordi oljehovedstaden tiltrekker seg mange utlendinger som jobber i oljebransjen.

Se Bergen på én dag

Tallene fra Hotels.com er ingen fasit på hvor mange overnattinger de forskjellige byene har, for det foregår selvsagt mange hotellbestillinger vi andre kanaler, for eksempel direkte gjennom hotellene, eller gjennom andre hotellsøksider.

SSB har ingen statistikk som viser hvilke norske byer som har flest hotellovernattinger, men de lager statistikk for fylkene. Statistikken for januar-september 2010 viser at Oslo
hadde rundt 2,54 millioner hotellovernattinger, Hordaland har 1,57 millioner overnattinger, mens Oppland og Buskerud kommer etter med hhv. 1,29 og 1,23 millioner overnattinger. Se statistikken her.

DE BESTE HOTELLKJEDENE: Du behøver ikke å bruke en formue for å få en anstendig overnatting, ifølge en fersk undersøkelse av hotellkjeder i Storbritannia. Foto: Britain on View
DE BESTE HOTELLKJEDENE: Du behøver ikke å bruke en formue for å få en anstendig overnatting, ifølge en fersk undersøkelse av hotellkjeder i Storbritannia. Foto: Britain on View Vis mer


Mest pop i Europa: London slår alle

Statistikken viser imidlertid at hverken Oslo eller noen av de andre norske byene klarer å hamle opp med de europeiske storbyene. Tallene som forteller hvor nordmenn bestilte flest hotellrom første halvår i 2010, viser at London fortsatt er en magnet.

- Metropolen London med sitt enorme tilbud av butikker, kultur og underholdning ligger bare drøye to timers flytur unna Gardermoen. Samtidig snakker nordmenn generelt svært godt engelsk, noe som kanskje også gjør det fristende å besøke London flere ganger, sier informasjonsdirektør i Hotels.com Alison Couper i pressemeldingen.

By nummer to på listen er København. På tredjeplass ligger New York.

Her er listen over byene nordmenn bestilte flest hotellrom:
1. London
2. København
3. New York
4. Barcelona
5. Stockholm
6. Praha
7. Roma
8. Paris
9. Berlin
10. Riga
11. Amsterdam
12. Gøteborg
13. Dublin
14. Krakow
15. Las Vegas

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!