HIT REISER MANGE: København er utenlandsdestinasjonen som får besøk av flest reisende fra både Oslo, Bergen og Trondheim. Foto: Colourbox.com
HIT REISER MANGE: København er utenlandsdestinasjonen som får besøk av flest reisende fra både Oslo, Bergen og Trondheim. Foto: Colourbox.comVis mer

Oslo og Trondheim på topp

Men når vi velger utlandet, flyr vi til København.

Vi har alle overhørt samtaler om eksotiske reisemål og solfylte sydenturer rundt lunsjbordet på jobb. Men det er slett ikke palmesus eller stabilt sommervær som preger reisemålene våre.

DinSide har sett nærmere på flyplasstatistikken for 2010, for å finne ut hvilke destinasjoner som er mest populære blant nordmenn. Og selv om vi foretrekker å fremheve Thailand-turen fra i fjor, er det mer sannsynlig at den siste flyturen gikk til Trondheim eller Oslo.

Les også: 1. juni får du dette på alle norske flyplasser

Flest reiser til Oslo og Trondheim

For reisende fra Gardermoen var Trondheim den mest populære destinasjonen i 2010, med totalt 1.588.000 passasjerer. Bergen kommer på en klar andreplass, mens Stavanger er destinasjon nummer tre over de mest populære destinasjonene for flypassasjerer fra Oslo.

Og mens Oslo-folk reiser til Trondheim, går strømmen også andre veien. Oslo var hoveddestinasjon i 2010 med 1.600.000 passasjerer ut fra Trondheim. (Evt. er det de samme passasjerene som flyr tur-retur.) Også for trønderne er Bergen den andre mest populære destinasjon, mens Bodø kommer på tredjeplass.

På lik linje med trønderne reiser også bergenserne hyppigst til hovedstaden. Men bergenserne reiser også mye til Stavanger, som er nummer to over mest populære destinasjoner.

Les også: Misfornøyd med turen? Slik klager du på flyselskapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

København mest populært

Noe av årsaken til at såpass mange av reisene går til andre norske byer, skyldes antakelig det store antallet forretningsreiser. Disse utgjør cirka halvparten av innenlandstrafikken, ifølge Iver Holter-Andersen i Avinor.

Enkelte utenlandske byer kommer likevel høyt opp på statistikken fra de tre flyplassene, og en by som utpeker seg spesielt er København. Den danske hovedstaden er den mest populære utenlandske destinasjonen fra samtlige tre flyplasser i Norge, med totalt 1.416.000 passasjerer.

I tillegg er Stockholm og London populære destinasjoner fra Gardermoen, mens mange reiser til Amsterdam fra Trondheim og Bergen, viser statistikken fra Avinor.

Les også: Dette bør du ha med på reisen