<B>OSLO LUFTHAVN TAR AV:</B> Denne nye appen er en kjærkommen gave for Gardermoen-reisende. Og så er den gratis.
OSLO LUFTHAVN TAR AV: Denne nye appen er en kjærkommen gave for Gardermoen-reisende. Og så er den gratis.Vis mer

Oslo Lufthavn-appen er strålende

Svært velkommen reisehjelp for de som skal innom Gardermoen. Og den er gratis.

I dag slapp Oslo Lufthavn sin offisielle iPhone-app, og den er et så godt stykke arbeid at stressa flyturister forhåpentligvis vil få en litt enklere dag når de skal innom Gardermoen - enten på vei ut i verden, eller på vei hjem.

Få ting er mer stressende enn en flyplass hvis du har dårlig tid, men med Oslo Lufthavn-appen har utviklerne hos Apphuset tatt et par grep som kan bidra til at du får litt bedre oversikt over hva som skjer på akkurat din reisedag.

Oversiktelig

Appen er delt inn i åtte seksjoner - fly, tog, buss, parkering, restauranter, shopping, tilbud og kart.

Mange av seksjonene er selvforklarende. Parkeringsseksjonen gir deg for eksempel en pen, grafisk oversikt over det store parkeringsområdet som finnes i umiddelbar nærhet til Gardermoen, med blant annet informasjoner om parkeringspriser (per time og per døgn, i tillegg til pris for en, to og tre uker) og avstand til innsjekkingsområdet.

Buss- og togseksjonen gir anledning til å finne transportmiddel både til og fra lufthavnområdet, med blant annet ruteskjema, reisetid og avviksmeldinger plassert på samme side. Mens vi testet appen forsvant plutselig all kollektivinformasjonen, det tar vi for gitt at utviklerne får på plass igjen i løpet av kort tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her blir det virkelig bra

Når en først befinner seg på Gardermoen, og en hvilken som helst annen plass for den saks sklyd, er det to ting en vil vite først av alt: Er det kø foran bagasjeinnsjekkingen, og er det lang, lang kø i sikkerhetskontrollen?

PRIKKEN OVER i-EN Mange kommer til å elske denne appen ene og alene fordi den viser hvor lang ventetid det er i sikkerhetskontrollen - og fordi et webcam viser nøyaktig hvordan det ser ut i avgangshallen akkurat nå.
PRIKKEN OVER i-EN Mange kommer til å elske denne appen ene og alene fordi den viser hvor lang ventetid det er i sikkerhetskontrollen - og fordi et webcam viser nøyaktig hvordan det ser ut i avgangshallen akkurat nå. Vis mer


Med Oslo Lufthavn-appen får du helt nederst på hjem-skjermen både vite hvor lang tid det i snitt tar å komme seg gjennom sikkerhetssjekken, og, enda smartere, du får tilgang til et webkamera som viser både sikkerhetskontrollen og store deler av innsjekkingsområdet fra fugleperspektiv.

Akkurat det grepet er så eksemplarisk at det bør danne skole for alle andre som vurderer å lage flyplass-apper, og med oppdateringsfrekvens på ett minutt har du alltid oversikt over hvor mange du kan forvente å få foran deg i køen.

Bokmerk flighten din

Under flyseksjonen finner du, som forventet, full oversikt over avganger og ankomster på Oslo Lufthavn, inkludert gate-nummer og oversikt over eventuelle forsinkelser.

Du kan bokmerke dine elller andres avganger under "My flight", og du kan få listet ut alle flighter som tar av og lander på Gardermoen tre dager framover i tid. Det er til og med mulig å legge til en flight enda lenger fram i tid, alt du behøver er flightnummeret og avreise- eller ankomstdato.

Shopping og mat

Helt til sist er det verdt å nevne restaurant- og butikkoversikten. Hvert eneste spisested og hver eneste butikk på Gardermoen har både fått sin egen informasjonsside med åpningstider og telefonnummer, og et kart over hvor den er lokalisert (blant annet sortert under "innland" og "utland"). Dermed kan du i forkant av reisen finne ut hvor du får kjøpt nye batterier eller en klokkepresang - nyttig hvis du har dårlig tid.

Til og med alkohol- og røykkvoten har fått sin egen lille plass i et hjørne, mens tilbudsseksjonen inneholder en liste over aktuelle tilbud på hovedflyplassen.

I det hele tatt har dette blitt en ryddig, informativ og nyttig app, som er en oppvisning i hvordan lager et effektivt, lettfattelig brukergrensesnitt.

Oslo Lufthavn-appen kan lastes ned her. Den er gratis.

PRIKKEN OVER i-EN Mange kommer til å elske denne appen ene og alene fordi den viser hvor lang ventetid det er i sikkerhetskontrollen - og fordi et webcam viser nøyaktig hvordan det ser ut i avgangshallen akkurat nå.