Oslo ikke dyrest i Skandinavia

Oslo er som kjent en av verdens dyreste byer. Men Norges hovedstad er ikke lenger Skandinavias dyreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo har markert seg høyt opp på listen over verdens dyreste byer de senere år. Det høye prisnivået er også det mange utenlendinger nevner når de blir spurt om hva de assosierer med Oslo. "Alle" har hørt at oslo er en dyr by.

Dyr yndlingsby

Men jammen har en av de andre skandinaviske hovedstedene gått forbi oss på listen. Hvilken? Det er faktisk alle nordmenns yndlingsby - København.

Mens Oslo havner på 10. plass på listen over verdens dyreste byer, havner København på en 6. plass.


Det er konsulentselskapet Mercer som har utarbeidet listen. Det må poengteres at listen tar for seg de byene det er dyrest å flytte til for å jobbe. Den er egentlig utarbeidet for at bedrifter skal få en viss peil på prisnivået i byer de sender sine medarbeidere til.

Undersøkelsen av prisnivået i byene omfatter 200 forskjelligwe produkter og tjenester, inkludert husleie, transport, mat, klær og underholdning. New York er gitt prisindeksen 100, og så får de andre byene poeng etter hvorvidt de er dyrere eller billigere enn New York.

Helsinki havner forøvrig på en 22. plass, mens Stockholm havner på 23 plass. Reykjavik er ikke blant de 50 dyreste, noe som virker merkelig, da denne byen er kjent for å være veldig dyr. det er mulig prisnivået i den islandske hovedstaden ikke er sjekket i denne undersøkelsen.