Oslo får skryt i storavis

Den australske storavisen Sydney Morning Herald roser Oslo opp i skyene.

Publisert
Sist oppdatert

Journalisten David Whitley har tydelig latt seg imponere av Norges hovedstad.

I en kjempeartikkel i Sydney Morning Herald skriver han at Oslo er en by som har alt. Her finner du vakker natur og bra kulturliv.

- Byen ligger i vakre naturomgivelser (...). Den har en blomstrende kulturscene med fantastiske, spesielle museer (...). Og for øyeblikket er den i ferd med å få en ansiktsløfting, slik at tidligere uhyggelige områder blir seriøst fasjonable, skriver journalisten.

Hva mener du om Oslo? Si din mening nederst i artikkelen.

Billigere enn ryktet tilsier

Muligens ikke så veldig overraskende nevner journalisten at Oslo flere ganger er blitt kåret til verdens dyreste hovedstad. Og selv om han bekrefter at Oslo kan være hårreisende dyrt, skriver han at osloferien ikke nødvendigvis trenger å svi på pungen.

 Foto: Nancy Bundt/Innovasjon Norge
Foto: Nancy Bundt/Innovasjon Norge Vis mer


- Noen ting er absolutt dyrt, spesielt mat og drikke. Andre reisekostnader er på nivå med andre vestlige hovedsteder.

Han nevner videre at prisene på hotell/bosted, offentlig transport og inngangsbilletter til attraksjoner er fornuftige.

- Losji er ikke på langt nær så dyrt som mat og drikke, og gir bedre valuta for pengene enn i London og Paris, skriver journalisten.

Mye gratis

Om du er turist på lavt budsjett, er det nok av gratisopplevelser i hovedstaden, skriver Whitley.

- Byen er besatt av offentlig kunst. Høydepunktet er den fantastiske Vigelandsparken, pakket med mer enn 200 skulpturer laget av prestisjefulle Gustav Vigeland. Inngang til Kunsthistorisk Museum, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Forsvarsmuseet er også gratis, skriver han.

LES OGSÅ: Nesten gratis i grisedyre Oslo. Her finner du billig mat, gratis museer og rimelige overnattingssteder.Stilig, nytt operahus

Avisartikkelen retter søkelyset mot de mange oppussingsprosjektene i byen for tiden, spesielt Bjørvika og Holmenkollen.

- Operahuset har et gjennomført moderne og stilig design, og det vil se enda flottere ut når horden av heisekraner blir tatt vekk.

Leserne slakter Oslo

Det er ikke hver dag Oslo mottar så mye skryt fra utenlandsk presse. Tidligere i sommer skrev DinSide om utenlandske reportere som blant annet mente at hovedstaden er stygg. For eksempel skrev erværdige ForbesTraveller at Aker Brygge er et arkitektonisk misfoster.

Les slakten av Oslo og norske fjorder her

DinSides lesere har heller ikke vært nådige i deres kritikk av hovedstaden. I diverse debattinnlegg har skjellsordene haglet. En leser skrev at "Oslo er en slumby og et taggerhull med vondt svettelukt i bykjernen". En annen leser gikk til angrep mot byens innbyggere: "Oslo er en ekkel by der nesten alle mennesker er kalde, selvopptatte, liksomtravle, usikre".

Leserne slakter Oslo

Om ikke det var nok, har markedsundersøkelser også satt Norges hovedstad i et svært dårlig lys. En undersøkelse offentliggjort tidligere i år viser at Oslo regnes som en utrendy, stygg og lite nyskapende by. Undersøkelsen sammenliknet 60 storbyer rundt om i verden.

Sjekk hvilken plass Oslo endte opp på

Hva mener du om Oslo? Si din mening nederst i artikkelen.

 Foto: Kurt Harmann/Visit Oslo
Foto: Kurt Harmann/Visit Oslo Vis mer


Mer om Oslo:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer