Oslo – Stockholm på fem timer

Med den nye hurtigtogsforbindelsen kommer du deg til Stockholm på fire timer og femti minutter. Som på flyene finnes det en egen business-class-avdeling.

Slik ser det nye hurtigtoget ut.<br />
<I>Foto: www.linx.se</I>
Slik ser det nye hurtigtoget ut.
Foto: www.linx.seVis mer

Med det nye hurtigtoget som får tre daglige avganger fra både Stockholm og Oslo blir det enklere for reisesyke nordmenn å besøke den svenske hovedstaden. Det blir også lettere å benytte seg av de svenske turoperatørenes tilbud, som ofte er ekstraordinært billige fra Stockholm og ut i verden. Med ordinær togtransport tar turen fra Oslo til Stockholm seks timer. Det er Linx AB, eid av norske NSB og svenske Statens Järnvägar (SJ), som står bak den nye ruta.

Litt dyrere

Den første avgangen er lagt til 16. juni. Men hvordan blir prisene? NSBs kundeservice opplyser om at en enveis fullprisbillett på andre klasse vil koste 903 kroner. Bestiller du billetten en uke i forveien kan du slippe med 493 kroner. En ordinær billett med NSB koster 529 kroner en vei, mens en rabattert billett kommer på 307 kroner. Men kan toget utfordre flyselskapene? Etter et søk på nettreisebyrået Wideroe.no finner vi en billett tur-retur Oslo – Stockholm med SAS til 1.644 kroner. Selve flyturen tar 55 minutter. I tillegg kommer reisen til og fra de to flyplassene.

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.