Oslo - effektivt glasshus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Gardermoen er en lys og lite klaustrofobisk flyplass. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Gardermoen er en lys og lite klaustrofobisk flyplass. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  • Offisielt navn:Oslo Lufthavn Gardermoen
  • Norges hovedportal i luftfart er et fint landemerke i internasjonal målestokk. I 2004 var flyplassen den mest punktlige i Europa. Bygningene dekket med glassvinduer, forebygger enhver form for klaustrofobi, den har stor takhøyde og er svært oversiktlig.

    Den internasjonale delen har et rimelig taxfreeutvalg, inkludert de obligatoriske elg- og trolleffektene. Prisene på stedet gir som regel ikke storkupp, men holder høy kvalitet. Er du sulten, trenger du ikke stå på mange rullefortau/bånd før du har føde til en dyr penge.

    Internett er lett tilgjengelig med kredittkort eller mynt. Hele terminalen har trådløst nettverk, og flere stasjonære stasjoner står rundt forbi.

    Glasshuset på Gardermoen er ribbet for alternative gjøremål utover å spise, shoppe eller reise. Likevel skal flyplassen ha kreditt for sine lyddusjer til avveksling og rekreasjon.

    Å komme seg inn til Oslo kan skje med buss, taxi, leiebil eller det effektive og profilerte flytoget. Avhengig av transportvalg, går det fra en tjue minutter til en hel time inn til hovedstaden. Flybussen er det billigste alternativet, men er du ikke student eller pensjonist, må du regne med en hundrelapp i transport.