Grey Line arrangerer turer til de orkanrammede områdene, og det mangler ikke på synlige spor. <br />
<i>Foto: All Over Press</i> Foto: All Over Press
Grey Line arrangerer turer til de orkanrammede områdene, og det mangler ikke på synlige spor.
Foto: All Over Press Foto: All Over PressVis mer

Orkanturisme i New Orleans

Forrige uke startet en ny guidet tur som tar deg med til katastrofeomådene i New Orleans.

Den guidede turen med det klingende navnet "Hurricane Katrina - America's Worst Catastrophe!", er ifølge arrangøren, Gray Line New Orleans, et tiltak for å få turistene tilbake til byen.

Den tre timer lange guidede bussturen tar turistene med til flere av de oversvømte nabolagene, Superdome Stadium der de flomrammede overnattet under kummerlige kår, havna, og det franske kvarteret. I løpet av turen får turistene lære om byens historie
og høre øyevitneskildringer fra orkandagene.

Fire måneder etter orkanen er fortsatt 200.000 hjem ubeboelige, og 1/4 av byen har fortsatt ikke fått tilbake strømmen.

- Vi vil vise turistene hvor store skadene er, hvor lang tid det kommer til å ta å gjenoppbygge byen, og hvor mye penger og støtte New Orleans trenger, sa Julee Pearce i Grayline Tours til den britiske avisa The Times.

Stabler seg på beina

Turistene har så vidt begynt å besøke New Orleans igjen etter orkanen i august i fjor. Hotellkapasiteten er oppe i 20.000 rom, omtrent halvparten av normalen, 25 prosent av restaurantene har åpnet igjen, og flere museer og jazzklubber har åpent for besøkende. I februar arrangeres som vanlig karnevalet Mardi Gras, selv om festivalen i år varer i åtte dager i stedet for tre uker.

- Vi vil at folk skal få et positivt bilde av New Orleans igjen. Vi vil at de skal vite at de kan få et hotellrom, gå ut og spise godt, gå til en jazzklubb og høre på et flott band, sa Larry Lovell fra New Orleans Tourism Marketing Corporation.

Fakta om guidet orkantur:
Pris: 35 dollar (cirka 230 kroner), hvorav tre dollar går til hjelpeorganisasjoner i New Orleans.
Arrangør: Gray Line New Orleans

Mer stoff fra USA finner du her

.